Vad är en Quant?

quant eller kvantitativa analytiker, är en finansiell yrkesman som använder en matematisk strategi för att bedöma de nuvarande förhållandena i en handelsmarknad. Som en del av denna utvärdering kommer quant sysselsätter samma generella metoder till enskilda investeringsmöjligheter på marknaden. Tanken är att använda sig av en numerisk analys för att bidra till en investerare att identifiera de mest lönsamma inköp och försäljning att göra på marknaden.

Arbetet med en investering specialist som använder kvantitativ analys som grund för hans eller hennes resultat kommer att innebära upptäckt av flera olika faktorer. Först kommer quant försöker förstå det nuvarande förhållandet mellan ett givet alternativ och den samlade kapacitet inom marknaden. Genom att kartlägga de insamlade uppgifterna, är det möjligt att se på vilka sätt den möjlighet som påverkas av dagens marknadsförhållanden och projekt hur de alternativ kommer att utföra om dessa villkor fortfarande ganska stabil på kort sikt.

Nästa kommer quant ser ofta för skillnader i utförandet av investeringen alternativ. Genom att identifiera fall där beståndet inte att enligt förväntningarna, kan det vara möjligt att identifiera framtida förutsättningar där beståndet kan köpas medan det i en lågkonjunktur, men med förväntan att en drastisk ökning i värde inom kort kommer att äga rum. Använda sifferuppgifter att isolera denna typ av investeringar tillfälle kan leda till att förverkliga en större avkastning på mycket kort tid.

I allmänhet quants handlar om en effektiv riskhantering. Den välutbildade quant förstår att en numerisk analys kan avslöja en hel del värdefull information om tidigare, nuvarande och framtida resultat av ett visst alternativ eller marknaden som helhet. På grund av denna omsorg om detaljer, ger quant investerare tillförlitliga uppgifter som kan användas för att antingen göra en hel del pengar eller kringgå en del som i slutändan visar sig vara ett misslyckande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.