Vad är en Gofer?

en kontorsmiljö, kan det vara svårt för kvalificerade tjänstemän, chefer och chefer att lämna sina skrivbord för att köra rutinmässiga ärenden, gör leveranser eller samla in företagets e-post från en postbox. Alla dessa tullar och oftare faller på en låg rang anställd känd som en gofer . En gofer bokstavligen "går för" vad han eller hon får uppdraget att leverera, ta upp, komplettera eller flytta. På samma sätt som en flicka fredag får ta på sig den mest rutin kontorsarbete på ett kontor, är en gofer förväntas ta på ärenden andra arbetstagare kan känna är under deras titlar.

Ett kontor gofer inte ens kan erkänna sin roll som en lakej, eftersom arbetsgivarna tilldela ofta ett mer professionellt klingande titel såsom kontor assistent eller verkställande praktikant . I verkligheten har en gofer en av de lägsta stegpinnarna av företagets stege, även om han eller hon kan få att interagera dagligen med chefer och chefer i mycket högre rang. En bra gofer kan ses som en tillgång för företaget i allmänhet, eftersom han eller hon ofta håller kontoret fungerar smidigt och effektivt genom snara ärende körs.

Förhållandet mellan ett gofer och hans arbetsgivare kan vara mer informella än andra arbetstagare enbart på grund av positionen ses som terminal. En gofer är ofta en ung nybörjar arbetstagare som är villig att utföra simpla uppgifter i utbyte mot verkliga världen arbetserfarenhet i en kontorsmiljö. Om en gofer utför hans eller uppgifter särskilt väl och uppvisar en stark arbetsmoral, kan han eller hon har en fördel framför andra sökande om ett bättre jobb blir tillgängligt. En gofer kan också lära sig företaget från grunden som en medlem av en verkställande familj eller arbeta som en oavlönad praktikant under college.

En gofer kan förväntas göra ljus leveranser över hela stan för att minska utskick kostnader. En gofer kan behöva hämta dokument från en annan kontorskomplex eller en färdig produkt från en fabriksgolvet. Om en verkställande möte kallas, får en gofer bli ombedd att ta emot en beställning måltider eller inrätta en lätt förfriskning tabell. Ämbetet för en gofer kan variera från timme till timme, men i allmänhet om ärende är rutinmässig eller simpla och innebär att lämna kontoret omgivningen, det är chanserna goda att det räknas till kontoret gofer snarare än en anställd som inte kan lämna sitt eller hennes skrivbord för att utföra den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.