Vad är en CIP?

CIP är en förkortning för en kommersiellt viktig person. Den senaste modeord som används för att beteckna personer som är berättigade till särskild uppmärksamhet och privilegier, är begreppet CIP samband med service, till exempel flygbolag samt med en utökning av särskilda förmåner av regeringarna för att viktiga medborgare eller besökare till landet.

På många sätt är CIP helt enkelt en förbättrad version av en VIP eller mycket viktig person. En VIP beviljas ofta särskilda privilegier baserade på faktorer såsom social status, framträdande plats i samhället, eller på grund av några speciella förbindelser med personer som är högt uppsatt i en organisation. En eller flera faktorer som samlas för att göra det möjligt för VIP att njuta av faciliteter som inte utvidgas till gräsrötterna.

programmen tycker också särskild uppmärksamhet och privilegier, även om skälen till förlängningen av dessa privilegier kan ha något att göra med social ställning eller en kändis status. Oftare är en CIP en som har vissa kommersiella värde till företaget eller regeringen, och de extra fördelar kan utsträckas som ett sätt att skydda och vårda det värt. Ett bra exempel på denna typ av verksamhet finns i flygbranschen.

flygbolag och resebyråer kan välja att identifiera en vanlig resenär som en CIP. Detta är ofta fallet när den enskilde ofta använder samma flygbolag för upprepade flygningar. Eftersom de enskilda representerar en jämn ström av affärer för flygbolaget, han eller hon erbjuds ofta bekvämligheter utöver de utvidgas till kunder som flyger på en mindre regelbundet. Detta inkluderar tillstånd för resebyrån att förlänga särskilda rabatter till CIP för hotellrum och andra förmåner relaterade till säljaren partner flygbolaget. Samtidigt kan flygbolaget ge tillgång till en CIP lounge att resenären kan njuta av i väntan på ett anslutningsflyg.

Idén om en CIP också finns i regeringen kulturer också. Olika länder kommer att kriteriet för en CIP baseras på faktorer som är viktiga för landet i fråga. CIP kan en företagare som anställer en stor del av medborgarna i landet, vilket bidrar till att hålla ekonomin stabil. Statusen kan beviljas affärsresenärer som exporterar en hel del varor och tjänster och på så sätt utländska företag som hjälper till att upprätthålla den infrastruktur för nationen. CIP kan också, enligt en modell företag som iakttar myndigheternas regler på ett sådant sätt att han eller hon sätter ett exempel för andra företag som är etablerade i landet.

Oavsett inställningen har CIP förmåner som inte utvidgas till andra människor. Tanken bakom beteckningen är att erkänna betydelsen av individen, medan samtidigt belöna den enskilde för att uppfylla de grundläggande kraven i status. Med tiden kommer det säkert inte att ytterligare situationer där idén om en CIP blir en gemensam beteckning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.