Vad är en Boss?

En chef är en person som utövar kontroll över andra anställda i en arbetsmiljö. Med tiden har begreppet kommit att få negativa bibetydelser, (not ord som diktatorisk och maffiabossen ), och många människor som nu leda andra på arbetsplatsen föredrar att kallas handledare leder förman eller forepersons, eller chefer. "Chefen" kan syfta på den person som är chef för ett bolag, inte bara i ansvar för underordnade arbetstagare, utan ansvarar för alla lägre nivå chef och arbetsledare, ibland kallad chefer på mellannivå.

Vissa människor har inget emot att bli kallad chefer, när mandatet inte sker av respektlöshet. I sådana fall kan det betyda endast en person har makt över underlydande. Ändå är det vanligare att se människor som är märkta som chefer som har och missbruk myndighet. När en chef blir alltför diktatorisk, han eller hon är en chef i värsta bemärkelse.

Under hela din karriär, du möter många olika typer av arbetsledare, chefer och chefer. De mest effektiva är oftast de som är i sig själv bra på effektiv kommunikation. De delar alla viktiga målet om att se arbetsmiljön körs med maximal effektivitet och representerar företaget väl, och de ibland uppmanas att göra obehagliga uppgifter som att tillrättavisa anställda och sköt dem, eller skriver upp prestanda recensioner som inte är exakt gynnsamma. Skillnaderna mellan en bra och dålig chef tenderar att beslutas huruvida medarbetarna känner sig är uppskattad för sitt värde, arbete och bidrag. Om en chef bara finns för att utöva myndighet och skrika på folk, tenderar han eller hon inte är populär, och för att skapa en arbetsmiljö som är mindre stabil, med en högre omsättningshastighet.

Boss är en överliggande term för människor att fylla en rad olika positioner, så det finns ingen arbetsbeskrivning som helt passar in på sikt. En sådan person kan bara övervaka ett fåtal arbetstagare kan köra en avdelning eller skulle ha hand om en hela företaget. En sak är gemensamt för de flesta chefer, de har oftast en del människor som arbetar för dem. Utöver detta kan deras ansvarsområden vara liten eller stor. De kan skrivprestanda recensioner, skapa scheman arbetstagare arbeta, sin avdelningens resultat till sina chefer, eller köra ett helt företag. Mycket beror på omfattningen av företaget och antalet anställda.

Du kan bokstavligen fylla bibliotek, åtminstone de mindre, med böcker skrivna på temat hur man effektivt ledning eller övervakning av anställda. Många av dessa böcker betona vikten av chefen på arbetsplatsen och hur tonen i en chef kan ange tonen för ett helt företag eller avdelning. Glatt handledare /chef /ägare som uppskattar andras arbete har en stark känsla av styrka och svagheter anställda och har möjlighet att föreslå konkreta förbättringar för att utfört arbete utan att provocera defensiveness kan vara en avundsvärd tillgång för ett företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.