Vad är Signage?

Signage är en allmän term för alla typer av grafisk display som syftar till att förmedla information till en publik. Det finns många olika typer av skyltar, och den har funnits i tusentals år. De flesta moderna skyltar beroende av ord, ofta tillsammans med bilder, men en hel del historiska skyltar används bara bilder och mycket modern skyltning inriktad på en internationell publik också utelämnar text helt.

Skräddarsydda skyltar är vanligen avsedda för ett företag, för att förmedla namn och plats för verksamheten eller för att främja en viss tjänst eller produkt som företaget erbjuder. Skräddarsydda skyltning kan vara så enkelt som en liten handskriven skylt hängde i fönstret på en butik, eller det kan vara en mycket avsiktlig lite branding som sammanställts av en storskalig marknadsföringsbolag och befinner sig på tusentals försäljningsställen av en enda bolag. Denna typ av skyltning kommer i alla former och storlekar, och det finns väldigt få gemensamma teman mellan de olika typerna.

Ofta skräddarsydda skyltar syftar till att främja en verksamhet kommer att omfatta företagets namn, men mest effektiva former av skyltning tenderar att ha en central del förutom namnet som blir ikoniska. De skyltar som används för McDonalds ™ företaget är ett utmärkt exempel på detta. Den ikoniska Golden Arches som används i deras skyltning har blivit lika välkänd som deras namn, vilket gör dem omedelbart synliga från stora avstånd, och ge dem gränslösa branding möjligheter.

En annan ständigt närvarande form av skyltning är street- skyltning, dels att ge information på fotgängare eller förare. Faktisk gatuskyltar, till exempel, som de sett i många städer över hela USA med vit text på grön bakgrund, ange namn på gator och tvärgator att hjälpa människor att navigera sig runt en stad. Även om dessa tecken har förändrats under årens lopp, eftersom deras främsta mål är att kommunicera platsen som upptagen, ofta snabbrörliga människor tenderar de att fokusera på läsbarhet över allt annat.

Hazard och instruktions-tecken är en annan form av street-skyltning som kan ses i de flesta länder i världen. Eftersom dessa skyltar måste vara lätt att känna igen på avstånd, och måste också vara begriplig för alla som kan köra, även de som inte talar det inhemska språket och de nästan alltid har någon form av design tema eller infographic, antingen tillsammans med text eller ensam. Till exempel kan en vägskylt som visar rådjur vara korsar vägen sporadiskt, avsedd att varna föraren att bromsa, kan helt enkelt visa en bild på en hjort, i USA i allmänhet en enkel svart silhuett mot gul bakgrund. På samma sätt, en stoppskylt till så den behöver vara lätt att känna igen på avstånd, och i dåliga siktförhållanden, är en unik röd färg och en unik åttakantig form.

Med intåget av Internet , har begreppet skyltning gjorde sin väg in i den digitala världen. Digital signage är en term som används för att beskriva logotyper, banners och andra navigations-enheter finns på nätet, även om de inte är tekniskt tecken. De har dock tjänar ungefär samma syfte som verkliga världen skyltning, och ofta förlitar sig på en liknande design estetiska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.