Vad är Paketförsäljning?

Paketförsäljning är en praxis i försäljningen som refererar till förpackningar mer än ett objekt tillsammans för att få kunder att köpa en huvudprodukt. Detta kan också hänvisa till att erbjuda flera tjänster samtidigt. Till exempel, en matta renare kunde kombinera tjänsterna genom att erbjuda gratis städning av en hall matta med köp av städning två rum. Kombinationserbjudanden kan dessutom hänvisa till "present med inköp" konceptet i försäljning. Om du kommer att få något för "fria" du kan vara mer benägna att köpa något annat.

Ofta hittar du exempel på kombinationserbjudanden i datorprogram och spelindustrin. En dator kan säljas med fri programvara knyten och olika program som hjälper dig att öka datorns funktionalitet. De flesta datorer levereras med program som webbläsare, ordbehandlingsprogram och kontorsprogram förvaltning. TV-spel är också troligaste kandidaterna för kombinationserbjudanden. Nytt spelsystem kan säljas med ett spel, med extra kontroller, med minneskort, eller en mängd andra funktioner.

En annan vanlig instans av kombinationserbjudanden i spel världen är expansionspaket. När ett spel har haft flera expansioner eller nyare versioner fram, alla versioner av spelet kan säljas tillsammans. Om du är ett stort fan av visst spel och vill mest spela ut den, köpa stuvat spel kan vara ett bra sätt att gå, för att köpa expansionen separat sannolikt skulle kosta mer pengar.

Även om kombinationserbjudanden kan ha vissa fördelar, det finns vissa fall där kombinationserbjudanden är ofördelaktigt. Till exempel när nya spel är släppt, de ofta säljs i paket form, särskilt med spel och extra styrenheter som du kanske inte vill ha eller behöver. Trots att de utgör en besparing än om du skulle köpa alla delar separat från spelsystem, behöver du inte mer än en spelkontroll, och du kanske inte vill att visst spel som säljs med systemet. Generellt är man inte rätt att "separera" saker säljs som en uppsättning, och folk kan sluta med att betala en hel del mer än de vill, eftersom endast medföljande spel är tillgängliga.

Detta var särskilt fallet med Nintendo ® Wii System, som i sin förtida frigivning var svårt att hitta utan kombinationserbjudanden, dvs det genomsnittliga priset folk betalas för att förvärva en mycket väl komma över 300 US-dollar (USD). När inte ingår utropspris på systemet med en styrenhet var cirka 250 dollar, men det var en utmaning att hitta ett system som inte såldes i en kombinerad format.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.