Vad är Marcom?

Marcom, eller marknadskommunikation, är apparater som används för att överföra information med en viss marknad. Utbudet av marknadsföring verktyg som används i marcom omfatta alla sätt att kommunicera som kan ske inom marknadsföringsprocessen. Tidigare var dessa verktyg kallat marknadskommunikation förvaltning. På senare tid har processen kommit att kallas marcom förvaltning.

Ett vanligt exempel på marcom verksamhet har att göra med skapandet av marknadsföringsmaterial. Marcom säkerheter omfattar alla typer av visuellt material som används till att fånga uppmärksamheten hos kunderna. Säkerheter kommer att omfatta sådana anordningar som försäljning broschyrer, annonskampanjer i traditionella och elektroniska medier, och rekommendationer ansökan riktad till en viss sektor av marknaden. I allmänhet är bildandet av säkerheter innebär gemensamma insatser mellan personer som skapar texten för projektet, och andra som design och välj grafik och bilder i samband med texten. Dessa två komponenter är förstärkt med designers som bestämmer utseendet av den totala färdiga säkerheter produkt.

Tillsammans med säkerheter, kommer marcom verktyg ingår även konstruktion och leta efter förpackningen. Paketet design är ofta en viktig del för att få en framträdande plats på butikshyllorna, och kan också spela en roll för att hjälpa konsumenterna att lätt identifiera en viss produkt. Logotyper och färger att köpa allmänheten kommer att identifiera sig med produkten kommer att öka chanserna för kundlojalitet på produkten, förutsatt att kunden finner den produkt som skall effektivt och värt priset.

Delar av marcom är involverade i alla aspekter av marknadsföring och försäljning process. Tillsammans med säkerheter och förpackning kommer marcom spela en roll för marknadsföring av produkten, PR, och allmän publicitet recensioner. Det yttersta målet för all effektiv användning av marcom är att se till att konsumenten uppfattar produkten som önskvärt och nödvändigt. Nästa att producera en högkvalitativ produkt till ett konkurrenskraftigt pris, de riktade interaktion som är resultatet av effektiv marcom kan anses vara den viktigaste aspekten av ett framgångsrikt företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.