Vad är KPO?

KPO, en akronym för kunskap bearbetning outsourcing , är outsourcing av informationsrelaterade, kunskapsrelaterade eller dom-relaterade affärstjänster, vanligen till arbetstagare som bor i ett annat land. Den typ av tjänster KPO företag erbjuder kräver medarbetare som har stor kommunikation och analytisk förmåga. Den idealiska KPO arbetstagaren college utbildade och välutbildade, som har en hög grad av datakunskap och engelska kunskaper.

KPO företag dyka upp i länder som har stort antal människor som är villiga att arbeta för lägre lön priser än sina motsvarigheter i de utvecklade länderna. Indien lämnar nu de flesta av KPO tjänster, men antalet KPO företag i Filippinerna växer stadigt. Länder som Kina, Israel, Ryssland, Irland och Tjeckien förväntas också ha företag som erbjuder KPO tjänster i framtiden.

Förespråkare av outsourcing trenden påståendet att KPO har stor potential för informationsteknologi (IT) och IT-baserade tjänster (befrielse från inkomstskatt) sektorer. De ser även KPO företag som en potentiell källa för att utföra en mängd olika intellektuella forskning, bland annat klinisk, läkemedel, bank, juridik, försäljning och marknadsföring. Andra branscher som kan tjäna på att använda en KPO företag är de som behöver olika designers, animatörer, utvecklare databasen, författare, och webbutvecklare.

Det finns flera fördelar med att använda KPO företag. Genom att outsourca verksamheten, organisationer spara definitivt en hel del pengar och tid. Företagen kan också få mer operativ effektivitet eftersom de kan fokusera på viktiga tillväxtområden för sina industrier i stället för att lägga tid och arbetskraft på grundläggande forskning och utveckling.

Motståndare KPO politik hävdar att om outsourcing trenden fortsätter kommer många miljoner arbetare i USA förlorar sina jobb. Dessutom företag som använder offshore KPO företag kan riskera säkerhet och sekretess och kundinformation. Företag som använder KPO tjänster kan också hända att de inte kan få resultat av hög kvalitet när arbetet sker vid låg kostnad företag som anställer lågavlönade medarbetare.

KPO kan betraktas som en high-end verksamhet business process outsourcing (BPO) industrin. Det finns flera skillnader mellan de två, dock. Om KPO handlar om intellektuella och analytiska processer som avslutas med och är utbildade anställda, är BPO om standardiserade rutiner processer utförs av de arbetstagare med minimal kompetens. Trots ökningen av KPO marknaden kommer BPO företag som ännu inte dör ut. Det väntas tillväxten i de områden av grundläggande datainmatning, databearbetning, bokföring, och teknisk support.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.