Vad är FlexTime?

FlexTime är en schemaläggning alternativ i vilka de anställda väljer sina egna arbetstimmar, oftast arbetar inom ungefärliga gränser som av arbetsgivaren eller av regeringen. Det finns ett antal fördelar för flextiden, ett begrepp som i Tyskland, och många arbetsgivare över hela världen erbjuder denna möjlighet till sina anställda. Anställda som arbetar i anläggningar där flextiden inte tillhandahålls kan prova att diskutera idén med handledare och arbetsgivare för att se om en överenskommelse kan nås som kommer att tillgodose behoven hos alla.

För anställda finns det en klar fördel att flextiden, eftersom det ger dem att ändra sitt arbetsschema som kommer att rymma deras liv. Till exempel kan man använda flextiden för att skapa tidtabeller som gör det möjligt för dem att gå till skolan, hantera barnomsorg, hjälpa anhöriga, samt utföra andra uppgifter. Anställda kan också välja att använda sina flextiden för att skapa ett schema som optimerar kreativitet, som i fallet med någon som skulle föredra att arbeta tidigare på dagen för att få bättre resultat.

Arbetsgivare dra nytta av denna typ av schemaläggning eftersom det tenderar att öka de anställdas tillfredsställelse och kvarhållande, vilket gör företaget till en bättre och mer produktiv arbetsplats. Dessutom kan flextiden möjligt för företag att tjäna kunder för en större del av dagen, som anställda kommer att vara runt på olika timmar att svara på telefoner, delta i möten och så vidare. Ett företag som erbjuder flextiden skulle kunna svara på telefoner från sex på morgonen till nio på kvällen, till exempel, med samma antal anställda som ett företag som endast har telefonerna bemannad från nio på morgonen till fem på kvällen .

De flesta flextiden tidtabeller omfattar core tid, en period av dagen där alla förväntas vara på jobbet, även om kärnan tid kan schemaläggas i skift, som i fallet med ett företag som vill öka effektivitet genom att tillåta de anställda att dela utrymmen såsom skrivbord. De anställda är också vanligen en dag eller vecka per timme för att säkerställa att de inte bryter mot lagar som hänför sig till arbetstid eller på grund av att bolaget endast är villig att betala lön för så många timmars arbete varje vecka.

Ett klassiskt exempel på en flexibel tidsplan är en där man arbetar fyra 10 timmar skift per vecka, med tre lediga dagar. FlexTime kan även kombineras med flexplace, där människor arbetar i miljöer som inte finns i kontoret. Hem kontor blir allt vanligare och populär bland många människor i näringslivet, och arbetsgivare får också tillåta människor att arbeta i icke-konventionella miljöer som t. ex. caféer så länge de visar produktiviteten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.