Vad är B2C?

B2C står för business to consumer. Det skiljer sig från B2B som är business to business. Från företag till kunder bolag modellen är en där företag erbjuder sina produkter eller tjänster för försäljning till konsumenter snarare än till andra företag, som i B2B. Idag B2C ofta hänvisar till online-försäljning av produkter, som kallas e-svans. E-svans produkter till konsumenter kan utföras av antingen tillverkare eller återförsäljare.

Nästan alla produkter kan e-svans. Utmaningen för återförsäljare och tillverkare i ett B2C online-försäljning miljö är att få konsumenten trafik till sin webbplats marknaden. Detta behov gör marknadsföring sökmotorer (SEM) av yttersta vikt för företag till konsument försäljning. SEM främjar en webbplats genom att göra webbplatsen syns tydligt i sökmotorerna.

Konsumenter brukar bara välja webbplatser på de första sidorna av resultat som kommer fram efter att de har ett ord eller en fras sökning i en sökmotor. För att få deras hemsida rankas på första sidorna, företag köper normalt betalas ut listor samt anställa sökmotoroptimering (SEO) teknik som inkluderar användning av populära konsument nyckelord i deras webb-text. Ju mer Internet söktrafik som kan nå ett e-svans webbplats, desto bättre för att företaget tar emot synpunkter från konsumenter som är intresserade av deras produkt, industrin eller ämne.

Tillhandahålla på plats säkerhet är ett måste för B2C. Konsumenterna måste känna sig trygga att komma in kreditkortsnummer och bankinformation vid beställning och betala för artiklar. Trots sina utmaningar kan företag till kunder online modell stor nytta både konsumenter och företag. Konsumenterna får bekvämligheten med shopping på nätet i sitt eget hem, medan företagen har en låg overhead sedan ett skyltfönster och en stor inventering inte är nödvändiga. Företag kan erbjuda bra priser för konsumenterna och ge gratis eller till låg kostnad sjöfarten i många fall.

Eftersom ingen tegel och murbruk skyltfönster eller stora omkostnader som krävs, är B2C Internet modell för att sälja perfekt även för små företag. Till exempel traditionellt, en liten smycken designer som vill sälja till konsumenter skulle ha mest hantverk mässor som en mötesplats. Idag, med affärer hemsidor så överkomliga att skapa, kan små företagen lever på att sälja sina produkter direkt till konsumenterna via Internet. För en tegel och murbruk juvelbutik skulle behöva fyllas med produkter för kunder att titta på, online fotografier ger dem möjlighet att välja objekt. Detta är en stor fördel för en småföretagare som en smyckesdesigner, eftersom produkten inte behöver monteras förrän kunden beställer det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.