Vad är Amway?

Amway är en affärsverksamhet som bedrivs på grundval av pyramidspel. Det beskrivs som en multi-level marketing system där det finns olika nivåer av säljare. Företaget har sitt ursprung i Michigan, och försäljningen av sina produkter träff 6000000000 $ (USD) under 2005.

Produkter som säljs på Amway agenter allt från smycken till kosmetik-och sjukvård. Amway har också produktlinjer inklusive kosttillskott och hem varor vård. Amways säljare kallas Independent Business Owners (IBO) , och de är en länk i en lång kedja som utgör företaget.

Amway fungerar genom att tilldela en Poäng Value (PV) var och en av sina produkter. PV belopp för varje produkt avgör hur mycket provision säljaren gör vid försäljningen. PV av en viss god är densamma oavsett i vilket land den säljs i. Den PV kan ses som en gemensam Amway valuta som används över hela världen.

Storleken på en produkt som säljs är känd som affärsvolymen . Denna siffra används för att bestämma värdet på en produkt i lokal valuta för det enskilda landet. Uppdraget nivå för varje säljare kan då fastställas och betalas månadsvis.

multi-level marketing är mycket viktigt i Amways affärsplan. Bolaget marknaden inte sig själv som ett pyramidspel, men flera plattformar plan är detsamma som en pyramid. Det finns många olika nivåer inom Amway. Varje person som vill delta måste stödjas av en existerande medlem. Den nya medlemmen måste köpa en inledande pack och betala en årlig avgift för att hålla sig inom Amway företaget.

De olika nivåer i företaget är känt som stift nivåer . Ju högre stiftet nivå en person tillhör, desto mer IBOS han kommer att få arbeta för honom. Varje stift är uppkallad efter en dyrbar pärla eller metall. Bland dessa nivåer är de Platinum nivå och högre Diamond nivå. En person som har nått Platinum nivå bör tjäna tillräckligt med pengar från sin säljare eller IBOS att ha en heltid lön. Om en person når Diamond nivå kommer han tjäna en sex siffra inkomst från arbete hans IBOS.

Inom Amway, finns det nivåer på nivåer. Ju högre ens nivå, desto större hennes inkomst och ekonomisk frihet. De högre stift nivåer distribuera det material som skall säljas till de lägre nivåerna och tjäna stora belopp från försäljningen.

Amway är ett stort bolag, och som många företag har de varit inriktade ofta som en pyramidspel bluff. En stor del av Amways vinst från företag band, böcker och cd-skivor i stället för direkt försäljning. Andra kontroverser kring Amway inkludera skatteflykt och tullbedrägeri. År 1983 var Amway böta 25 miljoner kanadensiska dollar (CAD) efter att ha befunnits skyldig till båda. Amway är också mycket sång om rapporter om bedrägeri och har försökt att stänga ner internetsidor som har köra rapporter om sina rutiner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.