Ska jag ta deltidsarbete samtidigt som jag tittar för sysselsättning?

Att besluta om eller att inte arbeta deltid och samtidigt söker arbete är inte så enkelt som det kan verka. Om en arbetstagare får arbetslöshetsersättning, till exempel, kan arbeta en deltid allvarligt påverkar hans eller hennes rätt till framtida intäkter samtidigt som de söker arbete. Å andra sidan, arbetar ett deltidsarbete är i allmänhet bättre att inte arbeta alls. Utvidgad arbetslöshet kan få allvarliga ekonomiska, mentala och känslomässiga effekter på en person, så tjänar även en liten inkomst kan avvärja känslor av värdelöshet eller unemployability.

Vissa kan se ett deltidsjobb som ett hinder för att finna ett arbete, eftersom den tid som tillbringas på ett företag klockan är tid inte spenderas på ett sökande efter fast anställning. Schemalägga jobb intervjuer eller gå på jobbmässor under dagen, till exempel, kanske inte genomförbar om timmar av ett deltidsarbete är inte flexibel. En arbetstagare söker arbete kan behöva tillbringa tid före och efter deltidsarbete skicka ut igen, fylla i ansökningar och email potentiella arbetsgivare. Ett deltidsarbete kan vara fördelaktigt ekonomiskt, men det bör inte komma i vägen för en mer permanent arbetssökande.

Att arbeta en deltid på ett område av intresse är oftast en bra idé när söker arbete inom detta område, eller åtminstone något liknande. Arbetstagare med specialiserad kompetens eller utbildning gynnas ofta genom att arbeta en deltid istället för att bara samla in arbetslöshetsersättning eller andra statliga stöd. Många arbetsgivare kommer att överväga att anställa en deltidsanställd för en heltid i stället hyra en obevisad sökande utifrån. I en situation där visar en stark arbetsmoral eller exceptionella yrkeskunskaper är kritisk, arbetar ett deltidsarbete skulle vara mer fördelaktigt i många fall än att lämna in ett CV blint.

med ett deltidsarbete eller tillfälligt arbete samtidigt som de söker arbete inte nödvändigtvis är positiv, dock. Många arbetstillfällen av detta slag anses nybörjar eller simpla av arbetsgivare, vilket innebär att få märkte för en mer ansvarsfull befattning i företaget kan inte vara lätt. Arbeta i postrummet eller sjöfart docka av ett stort företag på deltid inte nödvändigtvis innebära en befordran eller en fördel under en formell anställningsintervju. Många deltidsjobb anses vara återvändsgränd positioner med små möjligheter att framsteg. De på en allvarlig strävan efter fast heltidsanställning ska känna sig bekväm lämnar ett deltidsarbete när ett bättre läge blir tillgängligt.

Oavsett om att arbeta en deltid samtidigt som de söker sysselsättning kokar ofta ned till långsiktig ekonomisk nytta. Arbetstagare som kan stå inför en mycket lång period av arbetslöshet kan vara bra att avvakta med deltidsarbete om deras arbetslöshetsersättning är tillräckligt för sina grundläggande behov. Om fast anställning möjligheter finns inom den närmaste framtiden, kan en arbetstagare gynnas ekonomiskt och personligt att arbeta en deltid tills ett nytt jobb tillfälle börjar. Det skadar aldrig att hålla för vana att arbeta samtidigt försöka heltid, men den potentiella förlusten av arbetslöshetsersättning är också något som start eller förminskad arbetstagare bör tänka på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.