Ska jag skicka ett tack-kort efter en telefonintervju?

Tack kort är något som många människor gör som en självklarhet, när en annan person ger en stund av sin tid, eller utför en tjänst av något slag för den enskilde. Medan många tillfällen tydligt ange att skriva tackkort är ett ändamålsenligt svar, är några av dagens moderna situationer som inte särskilt behandlas i böcker om korrekt etikett.

Ett exempel på just en sådan situation är telefonintervju. Är ett tack-kort är lämpligt efter att ha blivit intervjuad för en position per telefon? Det korta svaret på den frågan är ja. Här är några skäl till varför en tack kommentar efter en telefonintervju är inte bara en nådig tycker att göra, utan även ge precis rätt touch till uppsättning som du bortsett från alla andra sökande.

Även telefonintervjuer inte ansikte mot ansikte, de kräver dock en investering i tid och uppmärksamhet från den person som utför intervjun. Förberedelser inför intervjun är lika mycket ansvar intervjuaren som för sökanden. Efter intervjun, mer tid kommer att användas utvärdering av information och intryck som bildats under loppet av interaktion. I den slutliga analysen, investerar en person som innehar en intervju ganska mycket tid och resurser till händelsen. Följa upp med ett tack-kort är ett sätt att erkänna att tiden gick arbetade med intervju före, under och efter själva mötet. Att tacka intervjuaren för denna ansträngning visar insikt och hänsyn till andra människor.

Personligt Tack konstaterar också sända ett tydligt budskap att du är en person som gillar att uppmärksamma detaljer. Med många positioner, är förmågan att organisera och utföra uppgifter inom en rimlig tid en enorm fördel. När du skickar ett tack-kort kan verka som en liten sak, visar den handling som du inte gillar lösa trådar och att du aktivt se till att allt är i ordning. Av denna anledning kommer många intervjuare upptäcker att ett tack meddelande till vara värt att ge ditt CV och dina kommentarer intervju en andra blick.

Slutligen skickar ett tack-kort visar att du har en känsla av socialt ansvar. Nätverkssamarbete på affärsrelaterade händelser är ett värdefullt verktyg som många yrkesmän använder för att säkra nya affärer, stärka banden med befintliga kunder, och odla kontakter med personer som kan hjälpa företaget att fungera bättre. En person som visar att han eller hon är medveten om den lilla sociala petitesser och väljer att praktisera dem kommer ofta att vara mer önskvärt som anställd i organisationen.

Det tack kortet har funnits ganska länge. Under de senaste åren, utfärdande tack anteckningar har fallit i onåd på många områden av den sociala kulturen. Men i näringslivet, menar de fortfarande en hel del. Visa att du är en riktigt professionell och skicka tack kort efter att ha avslutat varje telefonintervju.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.