Hur väljer jag den bästa strategin marknadskommunikation?

Oavsett om du utvecklar ett internt inom organisationens strategi marknadsföringsmaterial eller en extern en för kunder, leverantörer och intressenter är det viktigt att hålla den tänkta målgruppen i åtanke genom alla skeden av strategisk utveckling. En framgångsrik marknadsföring kommunikationsstrategi garanterar att meddelandena förmedlas tydligt och distribueras ordentligt för att den avsedda målgruppen. Dessutom är konsekvensen avgörande för att utveckla en framgångsrik strategi marknadsföringsmaterial i form av konsekvent varumärkesbyggande och icke-motstridiga budskap.

När man utvecklar en extern marknadsföring kommunikationsstrategi, bör varje steg närma sig och prövas med utgångspunkt i den tänkta målgruppen. Till exempel, om du förbereder ett bolag uppdatering delas ut till aktieägarna, bör tonen i uppdateringen att både professionella och inkluderande. Dessa åtgärder skall säkerställa att det förutom själva informationen kommer aktieägarna att få den underförstådda budskapet att det bolag som de har investerat fungerar professionellt. Likaså om ett företag Uppdateringen är avsedd för kunder eller leverantörer, bör det också återspegla en professionell ton för att projektet en professionell bild av företaget. Men inkluderande ton som reserverats för kommunikationen till aktieägarna skulle vara olämpligt för kunder och leverantörer.

Klarhet och rättvis fördelning är också integrerad del i en framgångsrik marknadsföring kommunikationsstrategi. Till exempel, om en organisation är distribution av nya arbetsplatsen politik för sin personal bör åtgärder för att säkerställa att varje anställd har fått och förstår politik. I detta fall kan strategin vara så enkelt som att genomföra inom kontor kuvert som skickas runt och undertecknas av varje anställd. Klarhet och rättvis fördelning är också avgörande för att kommunicera med externa målgrupper, till exempel kunder. Till exempel, om ett företag behöver för att meddela sina kunder att den kommer att öka priserna, det måste utveckla en strategi som garanterar alla kunder ta emot och förstå budskapet innan att genomföra höjning.

En annan viktig kvalitet i en effektiv marknadsföring kommunikationsstrategi är konsistens. Detta innebär att ingen av minnesanteckningar, media releaser, e-post eller annan kommunikation från en organisation som motsäger varandra i sitt innehåll. Inte bara är denna typ av konsekvens viktig för att meddelandena förstås, men också i att främja företagets image som en professionell och sammanhållen organisation. Branding är en annan viktig del av konsekvens i en marknadsföring kommunikationsstrategi, som föråldrad logotyper, slogans och andra branding mekanismer kan göra en organisation verkar oprofessionellt och förhindra den från att erkännas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.