Hur väljer jag de bästa tjänsterna Energy Management?

bästa energihushållning tjänster tillhandahåller en kombination av lösningar som syftar till att minska energiförluster och öka effektiviteten i energianvändningen. Populariteten för energitjänster förvaltning har ökat dramatiskt under de senaste åren, på grund av den ökade profil miljöfrågor. Det finns ett stort antal kunder som är intresserade av att minska sina totala energikostnader, från tillverkningsindustrin till byggindustrin.

Den första punkten att överväga när man tittar på de olika tjänster energihushållning är kvalifikationer för den personal. Det finns ingen examen eller diplom program som specifikt behandlar energihushållning. Men frågor som rör övergripande energianvändning och effektivitet är standard i de flesta civilingenjörer program. Den viktigaste kvalifikation för någon i denna typ av organisation är förmågan att noggrant mäta energiutbytet och tillämpa sina yrkeserfarenhet att öka den totala effektiviteten i energi-programmet.

innan du startar något energihushållning tjänster fast, tar sig tid att dokumentera faktiska frågor eller problem. Prata med personalen om var de ser energi som slösas bort och samråda med utrustningstillverkare och andra källor på sätt att spara energi. Skriv en lista med krav och valfria funktioner eller objekt som du vill ha upp av energitjänster ledningen företag.

Ett utmärkt exempel är en snabb förpackningsmaskin. Dessa enheter kräver mycket hög värme för att täta paket. Säljaren kan ha förslag för att minska den värme som krävs eller minimera den energi som förloras för att behålla önskad värme nivåer.

Ange projektets omfattning till minst tre tjänster energihushållning företag. Be om skriftliga citat som dokumenterar hela projektets omfattning, total kostnad, tid och linje krävs. Många företag ger en uppdelning av milstolparna i denna typ av projekt så att alla förstår projektets status.

Fråga efter och kontrollera minst fem affärer referenser. Detta bör omfatta en kopia av en rapport eller ett förslag från företaget till en kund. Namnet på kunden kan tas bort, men den övergripande rapporten bör finnas tillgänglig som ett prov. Titta på kvaliteten i skrift, föreslog idéer och stöd för några slutsatser eller rekommendationer.

Det språk som används måste vara tydliga, koncisa och inte alltför tekniska. Alla jargong som används bör definieras och eventuella viktiga punkter förklaras i detalj. Undvik företag som tillhandahåller teknisk dokumentation inte skriven för ett företag publik. Detta är en vanligt förekommande teknik för att dölja en brist på detaljer. Kom ihåg att syftet med rapporten är att ge en rad alternativ till företagsledning. Om rapporten inte är skriven för motsvarande målgrupp är det inte gjordes ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.