Hur väljer jag de bästa teleoperatör?

bästa teleoperatör erbjuder ett utökat täckningsområde, kundsupport, utrustning program ersättning och ett brett spektrum av produkter. En teleoperatör erbjuder ett utbud av mark linje och cellulära lösningar telefon. Routrar, switchar och lådor samtal måste installeras i byggnaden för att få telefon-och fax.

Kolla täckningsområdet som företaget, och jämföra detta till fysiska platser där telefonen ska användas. Detta gäller mobiltelefoner bara, som alla andra telefoner är baserade på en direkt anslutning till telenätet. Se till att läsa det finstilta för att kontrollera informationen i broschyren eller på hemsidan, eftersom det kan finnas begränsningar som inte är uppenbara.

Forskning nivån på kundsupport som erbjuds av teleoperatör. Läs om upptrappningen alternativ, tillgång till teknisk support utanför normal kontorstid och utbildning av kundsupport personal. Titta på leverantörens hemsida och utvärdera vilken typ av information som lämnats, inklusive självbetjäningsverktyg, online account management och tillhörande alternativ.

Fråga försäljaren om graden av support eller garanti som på den fysiska utrustningen. Normalt är en utrustning utbytesprogrammet som används för att hantera fysiska enheter med prestandaproblem. Var noga med att inkludera stöd för nivån i varje serviceavtal tecknats med teleoperatör. Många tror att de försäkringar som tillhandahålls av försäljare kommer att vara tillräckligt, men så är inte fallet. Alla kontrakt avtal måste vara skriftliga.

Ta en titt på produktutbud, inklusive mobiltelefoner och tillbehör. När du installerar en fysisk telenätet, se över utrustningen specifikationer för att säkerställa att det har förmåga att möta både nuvarande och framtida behov. Denna typ av utrustning är mycket dyr och anses vara en anläggningstillgång. Due diligence innebär att se en fem-års prognos över behov.

Undersöka rykte tjänsteleverantören genom att prata med tidigare och befintliga kunder. Om du funderar på en stor order eller kontrakt, få en skriftlig offert för utrustning och tjänster från minst tre olika företag. Se till att ha dessa kostnader anges i citatet, samt implementeringen tidslinjen och alla detaljer i serviceavtalet.

Välj den bästa kombinationen av kvalitet, pris och service. Om möjligt, stödja en lokal teleoperatör. Fysisk närhet kan leda till snabbare svar och bättre kundservice. Utveckla nära affärsförbindelser med lokala företag är av intresse för alla organisationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.