Hur väljer jag de Bästa Online Processor kreditkort?

bästa online kreditkort processor måste kunna säkerställa att alla transaktioner är säkra och att säljarna att acceptera flera typer av kreditkort. En online kreditkort processor är vanligtvis ett dotterbolag till en bank eller annan finansiell institution. Förmågan att ta emot betalningar online är en viktig del av elektronisk handel, och processen fått bred acceptans efter finansiella institutionerna kunde försäkra mig om att kreditkortet information är säker.

Den viktigaste faktorn att beakta när vi letar efter ett kreditkort online processorn är dess förmåga att ge bästa möjliga säkerhet att kreditkortsuppgifter. Under köpprocessen är shopper skyldig att ange kreditkortsnummer, sin säkerhetskod och namn och adress kortinnehavaren. I fel händer kan denna information användas för att skapa falska anklagelser som kan sifon medel från kreditkortet ägare i händerna på brottslingar.

En online kreditkort processor avgör vilka kort som kan accepteras av leverantören. Några enkla analyser av de kort som används av befintliga kunder ger information om vilka kort som bör finnas som en form av online-betalning. Vanligtvis Mastercard ®, Visa ® och American Express ® är de kort som erbjuds av online-processorer kreditkort.

Den första uppgiften att slutföra när man vill välja ett online-processor kreditkort är att fastställa omfattningen av transaktioner varje dag, månad och år. Denna information kan erhållas från en analys av tidigare betalningar under de senaste två eller tre år. Volymen av transaktioner och det totala dollar värdet är en viktig faktor när man väljer en online-processor kreditkort, eftersom de flesta tjänsteleverantörer grunda sina serviceavgifter på en del av intäkterna eller antal transaktioner.

Förutom att transaktionsvolymen och totalt pengar via denna kanal, skulle det vara en god idé att samla information om den geografiska lokaliseringen av dina kunder. Inklusive dessa detaljer i en omfattning dokument hjälper tjänsteleverantörer att skapa en korrekt offert och utifrån ett servicenivåavtal. Ge det här dokumentet till minst tre olika tjänsteleverantörer, och omfattar tidsfristen datum för svar.

Ingår i de skriftliga svaren kommer att vara en rekommenderad servicenivå, tillsammans med minst två alternativa planer. Ta dig tid att se över denna del av svaret i detalj. Det bör finnas en primär kontakt, 24-timmars kundservice telefonlinje och en garanterad svarstid för alla på hög nivå undersökningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.