Hur fungerar Bestäm Fire Marshal ett maxantal besökare på rum?

De flesta människor har märkt när du äter på en restaurang eller vistas i ett hotellrum, att det finns ett maxantal gräns för rymden. Detta brukar citeras som beställts av en brand marskalk. Precis vad går till att bestämma den maximala beläggning av ett rum? Finns det formler eller riktlinjer som alla brand marskalkar använder för att avgöra rum beläggningen? Här är några fakta om vad som händer i att bestämma maxantal för alla utrymmen.

Det finns ett antal faktorer som går in i beräkningen av den maximala beläggningen av utrymmet. En av de mest uppenbara är storleken på ett slutet utrymme. Detta omfattar granskning av tillgänglig golvyta, liksom höjden på taket. Det är viktigt att komma ihåg att det inte bara en fråga om att använda mätningar av ett rum. Sådana faktorer som utsläppande av permanenta pelare, stora möbler som sannolikt inte kommer att flyttas, och alla byggs i områden som counter tops och skåp kommer att påverka vad som anses tillgänglig golvyta. Den slutliga maximala beläggningsgrad som beslutats av brand marskalk kommer att omfatta alla dessa typer av överväganden, vilket gör att det finns aldrig för många människor i rummet som komma ut ur det utrymme som i en nödsituation skulle visa sig vara omöjligt.

En annan viktig faktor att beakta med maximal beläggning är antalet och placeringen av utgångar från rymden. Med mer än en möjlig utgång kommer att göra stor skillnad i högsta beläggningen, förutsatt att var och en av de möjliga utgångar kan nämligen enkelt kan användas. Till exempel skulle fönster på andra våningen, medan en väg ut ur utrymmet, inte betraktas och lätt utgång från rymden.

Avsikten med det utrymme kommer också att påverka den maximala beläggning som är tillåtet i området. Faktorer som varierar från en allmän matsal till en teater till ett hotellrum. Medan vissa av dessa komponenter är ganska bra poäng, brand marshals förstå hur viktigt det är att ta hänsyn till de ändamål för utrymme och hur det rör säkerhetsfrågor.

En tumregel i fastställande av högsta beläggning är en enkel formel för att multiplicera rummets bredd i meter med längden i fot. Svaret kan sedan delas med trettiosex att komma fram till en grundläggande beläggning siffra. Tänk på detta synsätt helt enkelt sätter scenen för behandling av andra faktorer och är inte nödvändigtvis ett fast och definitivt maximal beläggning. Endast brand marskalk kommer att kunna snabbt identifiera andra faktorer och fastställa ett högsta beläggningsgrad som är både rättvist och säkert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.