Finns det någon koppling mellan Office Temperatur och arbetstagarnas produktivitet?

En studie vid Cornell University har funnit att kontorsanställda i en varm miljö är mer produktiva än de är i kallare utrymmen. Undersökningen gjordes av Alan Hedge, som är professor i design-och miljöanalys, han är också chef för Cornells mänskliga faktorer och ergonomi Laboratory.

Studien genomfördes i Olrando, Florida har sitt säte Försäkringskassan i Amerika. Nio kontor arbetsstationer var utrustad med sensorer som ingick i urvalet den lufttemperatur var 15 minut. Förutom att spela in temperaturen i arbetsytan, övervakas också hur mycket tid de anställda använde tangentbordet, och hur mycket tid korrigera fel.

Resultaten är en smula förvånande. Vid 66 grader Fahrenheit (18,8 grader Celsius) arbetstagare skrivs 54 procent av tiden och med en 25 procent felfrekvens. När temperaturen höjdes till 77 grader Fahrenheit (25 grader) var de anställda att skriva 100 procent av tiden och med en futtiga 10 procent felfrekvens. Av dessa uppgifter, är det tydligt att kontoret temperatur kan ha en drastisk effekt av arbetstagare produktionen.

Självklart, om du är i ett kallt klimat, kan det kosta mer att värma upp anläggningar för att dessa temperaturer, men stegvis ökning i värmekostnaderna är klart att uppvägas av de besparingar som är förknippade med ökad arbetstagarnas produktivitet. Professor Hedge slutsatsen att i genomsnitt höja temperaturen till den idealiska zonen sparar arbetsgivarna 2 dollar per timme per anställd. Om du multiplicerar dessa besparingar i ett helt företag upptäcker du att de ekonomiska konsekvenserna kan bli betydande.

Fler studier behöver göras på rätt sätt isolera en idealisk arbetstemperatur. Innebär detta att företag som vill slutliga effektivitet bör packa ihop och huvudet närmare ekvatorn?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.