Vad är vitböcker?

Vita papper är publikationer som används av företag för att visa en specifik produkt eller tjänst mer djupgående än reklam kan. Oftast välskrivna, ett vitt papper försöker engagera publiken genom att visa konkreta exempel och med hjälp av tydliga argument. Det är mer än en enkel broschyr, men varför vit? Termen är en avknoppning från vita bok, som är en officiell publikation i den nationella regeringen. Eftersom det har sin bas i offentliga publikationer, white papers allmänhet försöker efterlikna samma vikt och auktoritet.

Ofta en branschexpert kommer författaren vitböcker för att lägga till en önskad mängd av trovärdighet. Medan en offentlig publik kanske inte har någon aning om vem denna expert, affärsmän blir ofta kunskap om de viktigaste människorna i deras respektive branscher genom handel tidskrifter och konferenser. Med en igenkännlig namn från industrin är ett säkert sätt att få uppmärksamhet, och är ofta en mycket effektiv taktik.

Bortom författaren är en röd tråd bland vitböcker användning av ett problem och lösning. Snarare än början genom att bara nämna fördelarna med denna produkt eller tjänst som en broschyr eller data marknadsföring blad, ett vitt papper vanligtvis belyser ett problem som är gemensamt med målgruppen av papperet. Fokus ligger på användaren i stället för produkten eller tjänsten. Sen efter tydligt beskriver ett problem, kommer bra vitböcker visa hur produkten eller tjänsten kan användas för att lösa problemet. Ofta är en verklig vittnesbörd som används för att ytterligare underbygga de förmåner som produkten eller tjänsten.

Vitböcker fungerar bra som ett marknadsföringsverktyg av många skäl. Förutom att mycket branschspecifika och konsument fokuserad, white papers gör stora skäl för kunder som vill köpa tjänsten eller produkten. Det finns inget bättre sätt för någon att förklara behovet av en produkt eller tjänst till hans eller hennes chef än att presentera en välskriven handling av en branschexpert tydligt beskriver problem och fördelar. Den griper tag uppmärksamhet först och har en stark dra hela vägen till försäljningsstället.

Den enda bransch där vitböcker föröka är informationsteknik. Professionals av denna handel är översvämmad med vitböcker på en daglig basis. Branschen förändras så snabbt att dessa arbetstagare ständigt inför nya problem och lösningar. Vitböcker tjäna en enorm roll i denna bransch genom att hjälpa både marknadsförare och kunder. De flesta IT-webbplatser har hundratals vitböcker tillgängliga för nedladdning, och det bästa är att de nästan alltid gratis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.