Vad är permission dagarna?

permission dagar är obligatoriska tjänstledighet beställts av arbetsgivare som försöker sänka kostnaderna utan att lossa anställda. När en permission dag beställs, anställda ta ledigt resten av dagen utan lön. Bruket att beordra anställda att ta tjänstledighet är kontroversiell i vissa regioner, och det kan vara frustrerande för människor som är beroende ordinarie kontorstid för tillgång till varor och tjänster.

I ett klassiskt exempel på en permission dag , en lokal eller regional regering kämpar med budgetrestriktioner kan mandat att statliga kontor kommer att stängas ett antal dagar i månaden för att kompensera för den budget underskottet. Till exempel kan kontor vara stängt på fredagar, eller varannan måndag, eller någon variant därav. Den permission dagarna kan planeras in i överskådlig framtid eller bara för en begränsad tid, beroende på vilken typ av budgeten underskottet.

Ett tydligt problem med permission dagar är att många anställda inte har råd med det inkomstbortfall skapad av obligatoriska lediga dagar. Samtidigt förlorar inkomster helt och hållet på grund av arbetslöshet skulle vara värre, anställda tvingas ta ledigt på grund av permission dagar kan kännas förbittrade, och kan tvingas att söka alternativa eller kompletterande sysselsättning för att kompensera skillnaden. Obligatorisk ledighet kan också potentiellt skära till fördelar, som kommer att påverka de anställda på lång sikt.

För folk som tänker göra affärer med företag eller organ som har inrättats permission dagar kan dessa regelbundna driftsstopp vara mycket frustrerande. Offentliga myndigheter, till exempel, har oftast bekant och som timmar, och det kan vara upprörande att komma fram till ett kontor och inser att det är stängt för en permission dag. Komma affärsverksamhet under arbetstid kan också vara svårt, eftersom det kontoret kan vara extremt upptagen som anställda att kompensera för det arbete som inte gjordes på permission dag.

Ibland är anställda uppmanas att överväga att vidta furloughs frivilligt innan sådana dagar uppdrag. Syftet är att uppmuntra de anställda som känner sig mer bekväma med en minskning av inkomstskatten att ta ledigt, vilket de anställda som är beroende av hela sin lönecheckar att fortsätta arbeta. I andra fall, en del av permission dagen planen kan innebära att stänga kontoret för dagen, vilket sparar energikostnader och andra tillhörande kostnader, då de anställda som inte har råd en förlust av inkomst kan få arbeta oregelbundna tider, kommer i tidigt eller stanna sent för att kompensera skillnaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.