Vad är marknadsföring?

Marknadsföring avser marknadsföring och kan också innebära prissättning, produktplacering och distribution är relevant. Marknadsföring kan begränsas till en specifik målgrupp, eller det kan syfta till allmänheten. Även om marknadsföring är ofta omväxlande används med ordet reklam , kan marknadsföringen vara mer specifikt beskrivas som spelet plan som reklamen kommer att genomföras, som i en marknadsföringsstrategi .

Marknadsföring strategier skiljer sig åt beroende på produkt, målgrupp och budget. Många marknadsföringsstrategier för individer, team, välgörenhetsorganisationer, klubbar och även små företag kan handla om fri och billig reklam. Ett exempel på gratis annonsering kan vara att infoga en hyperlänk signatur linje till din webbplats på alla dina online-tjänster. En elektronisk sändlista-helst en opt-in lista för att undvika spam-kan också vara en form av gratis annonsering. Pressmeddelanden är ännu ett. Låg kostnad marknadsföringsstrategier omfatta objekt som skräddarsydda musmattor, pennor, klistermärken och T-tröjor. Flygblad och annonser för lokala tidningen också kan ingå i en billig marknadsföringsstrategi.

På en större skala, få ett okänt varumärke, produkt eller tjänst till en livskraftig INBRINGANDE läge kräver kraftfulla marknadsföring. Online annonser placeras på centrala högtrafikerade webbplatser kan vara ett alternativ, medan reklam i nationella tidningar och tidskrifter kan vara ett annat. En av de dyraste marknadsföringsstrategier innehåller väl placerad skylt som annonser och TV-reklam.

Marknadsföring är obegränsad av kreativitet och kan gå utöver konventionella metoder. Om företaget är beroende av lokala stranden trafik, till exempel, kan ett litet plan drar en banderoll längs en hektisk strand på en varm sommardag. Om önskad målgrupp fyller den livliga innerstaden, en annons på en busslinje kan vara ett kostnadseffektivt sätt av marknadsföring. Radio är ett annat marknadsföringsverktyg som har stor täckning.

Oavsett produkt är marknadsföring mål att nå den tänkta målgruppen med ett budskap och leveranssystem som återspeglar själva produkten-eller åtminstone inte försämrar det. Till exempel skulle en exklusiv Beverly Hills juvelerare avfall annonseringspengar placera skyltar på en busslinje. Anställa en grafisk formgivare för att sätta ihop en helsidesannons för en tidning som Vanity Fair är en mer sannolik marknadsföringsstrategi. Omvänt, en stor studio marknadsföra en ny film med förre brottaren The Rock kommer förmodligen inte avleda pengar till en dyr tidskrift annons som vänder sig till en marknad utanför filmens huvudsakliga målgrupp. Innerstaden bussar, skyltar, trailers tv och online-annonser kommer att vara ett mer sannolikt marknadsföring val.

Bortsett från förvärv eller utvidga kundbas eller varumärkeskännedom, marknadsföring även avser base management . Detta hänvisar till "in-house" marknadsföring som håller nuvarande kunder kommer tillbaka. Försäljning, rabatter för kundlojalitet baserat på hålkort, och andra strategier kan alla vara en del av en bra marknadsplan.

Marknadsföring är en investering som, om det görs på ett klokt sätt, inte bara betalar för sig utan tillåter ett företag att växa. När väl marknadsföringen blir budskapet till rätt målgrupp, levererade i rätt sammanhang, till rätt pris, du kan inte gå fel. Att anställa en erfaren marknadsföring konsult kan hjälpa nya företagare att utveckla effektiva strategier. Olika böcker finns också på marknadsföringsstrategier och kan kasta mer ljus över de tillgängliga alternativen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.