Vad är löneavgifter?

Löneskatt är skatt som dras från en lön eller lön. Det finns huvudsakligen två typer av löneskatter, men detta kan variera mellan olika länder. Vanligtvis finns det de löneskatt betalas av den anställde och avgifter som betalas av arbetsgivaren.

I USA är de flesta arbetsgivare enligt lag skyldiga att ta ut löneskatter för att möta de skatter som tas ut på den anställdes inkomst. Dessa skatter omfattar avdrag för både statliga och federala skatter. Arbetsgivare måste också beskatta sina anställda för Medicare och Social trygghet-två olika federala hälsa, funktionshinder, och program pension.

Även löneskatt är baserad på den anställdes inkomst, betalning för skatt kommer från arbetsgivaren och den anställde. Arbetsgivaren, till exempel, är skyldig att betala hälften av Medicare och Social Security skatt på den anställdes inkomst. Denna betalning kallas källskatt, eftersom det är arbetsgivaren i princip undanhåller att skattebeloppet från de anställda lönecheck. Den anställde betalar den andra hälften, liksom andra statliga och federala skatter.

I vissa fall kan vissa lönecheckar inte minskas genom löneskatter. I USA, till exempel, är oberoende entreprenörer behövs för att uppfylla skattemässiga skyldigheter helt på egen hand eftersom väsentligen oberoende entreprenörer för sig själva. Det är den oberoende entreprenör är både arbetsgivaren och den anställde. Vissa entreprenörer fil kvartalsskatt uttalanden att undvika en hög skatt betalning i slutet av året. Andra, oftast de som inte gör stora årliga belopp uppfylla sina skattemässiga skyldigheter gång per år.

Andra länder har en pay as you go löneskatt system. Detta innebär att varje gång en anställd får betalt, lönen kommer att minskas med motsvarande skattebeloppet. Företag kan vara skyldigt att träffa några av dessa skatter också, beroende på landets skatteregler.

ibland termen löneskatten är specifika för arbetsgivaravgifter bara. I Australien hänvisar löneskatt de skattekrav som tas ut på arbetsgivarna. Detta är inte det belopp som tas från arbetstagarens lön, även om Australien inte kräver någon anställd bidrag för andra saker än det löneskatt.

Det är viktigt för arbetsgivarna att förstå tillämplig skattelagstiftning när man behandlar sina skyldigheter i löneskatter. Underlåtenhet att hålla inne det lämpligt belopp eller att uppfylla sina skattemässiga skyldigheter snabbt kan få ett företag i trubbel med myndigheter skatteuppbördskontoren. Av denna anledning vissa arbetsgivare välja att använda en lönelistan företag eller utveckla en särskild löneskatt avdelning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.