Vad är leveranstid?

Bly är den tid mellan kundens beställning och leverans av slutprodukten. En liten beställning av en redan befintlig post får bara ha ett par timmar ledtid, men en större beställning av specialanpassade delar kan ha en ledtid på veckor, månader eller ännu längre. Allt beror på ett antal faktorer, från den tid det tar att skapa maskinen till hastighet leveranssystem. Ledtid kan ändras beroende på årstiderna eller semester eller totala efterfrågan på produkten.

Tillverkarna letar alltid efter sätt att förbättra ledtiden på sina produkter. Ledtid kan innebära skillnaden mellan att försäljningen och titta på en konkurrent underteckna avtalet. Om ett företag kan leverera den produkt veckor före konkurrenterna, det står en bättre chans att få framtida uppdrag. På grund av detta, arbetsmarknadens team rutinmässigt hålla möten för att diskutera ledtid förbättringar.

För ett exempel från verkliga livet av ledtid i handling, låt oss för en pizza. När du som den hungrige kunden besluta om en önskad lokala pizza restaurang, kanske du redan har övervägt sådana faktorer som hastighet och konsekvens. De utvalda restaurangen måste först få din egen ordning, baserat på deras pre--/mån ingredienser. När du har gjort din beställning får restaurangen säga åt dig att vänta den färdiga pizzan i 45 minuter till en timme. Detta skulle betraktas ledtid . Restaurangen grundar denna gången på flera faktorer: den tid det tar att förbereda pizza, tillagningstiden, tillgången till leverans förare och avståndet till ditt hem.

Som potentiell kund, kan du fortfarande ändra ditt sinne och gör en beställning med en annan restaurang känd för sin snabba leveranstider. Samma stil pizza kan anlända i 30 minuter. Det är en identisk produkt, men ledtiden är annorlunda. Denna andra restaurang kan använda färdigförpackad pizzor eller anställa fler leverans förare. Det kan finnas vissa begränsningar vid leverans områden, dock, eller pizza inte får kokas väl. Ibland kan en kortare ledtid är ingen garanti för kvaliteten. Ledtider kan också ändras beroende på veckodag-efterfrågan kan vara större på helgnätter, till exempel, att skapa en längre ledtid.

Detta är den utmaning många företag möter när de försöker att förbättra ledtid på en produktlinje. Vissa processer helt enkelt ta mer tid att skapa en högkvalitativ produkt. En anpassad ordning kan kräva månader av förberedelser innan fabriken kan massproduktion. Det kan vara en utmaning att erbjuda en konkurrenskraftig ledtid för kunden och samtidigt bibehålla kvaliteten kontroll över produktionen. Företagen måste vara realistiska med sina ledtid beräkningar, men ständigt sträva efter att förbättra tillverkningsprocessen och minska ledtiderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.