Vad är lagerrotation?

Stock rotation är en gemensam strategi anställda i små och stora butiker. I huvudsak innebär den process som visar äldre föremål till salu en mer framträdande plats än objekt som nyligen förvärvats till salu. Tanken bakom denna typ av roterande processen är att flytta äldre produkter ut genom dörren för att göra plats för andra och nyare produkter.

Även lagerrotation används i varje butik är strategin särskilt framträdande när det gäller att sälja färskvaror såsom förpackade eller färskvaror. Många kommersiellt förpackade föremål såsom spannmål, konserver, och mejeriprodukter göra ett datum som produkten måste säljas eller tas bort från displayen. Eftersom detta bäst före-datumet närmar sig, handlarna har en tendens att flytta dessa punkter på framsidan av hyllorna, utsläppande nyare produkter bakom sig. För casual shoppare som inte uppmärksammas dessa datum, är chansen att de helt enkelt kommer att välja objektet längst fram i hyllan mycket högre.

Vissa tillverkare anser lagerrotation avgörande för att bibehålla en positiv image. Företag med denna inställning anställer ofta personal som reser runt till olika butiker som transporterar sina produkter och avgöra om det är dags att ta bort äldre produkter från allmän beskådan. Denna åtgärd bidrar till att säkerställa att konsumenterna inte köper produkter som är på väg att bli gammal och därmed mindre önskvärd i fråga om kvalitet eller smak. När en tillverkare använder den här typen av politik är det inte ovanligt att utfärda någon typ av kredit till butiken ägare för någon produkt som tas bort från offentlig auktion.

Livsmedelsbutiker och närbutiker rotera ofta lager på ett löpande. Att flytta produkter till framför skärmen ibland kompletterats med att erbjuda någon form av rabatt på vanligt pris. Till exempel kan en stormarknad tillämpa en rabatt på upp till femtio procent på en liter mjölk som är på väg att nå sitt bäst före-datum i ett försök att få ut så mycket vinst från posten som möjligt. Kött ibland markeras i ett försök att flytta dem innan de förstöra. Den roterande lager flyttas till en större plats i kylarna än den nyberedda kött, förbättra möjligheterna att shoppare kommer att se kött och köpa dem för användning inom en nära framtid.

Ännu äldre produkter som inte är ömtåliga ibland roteras. Kläder som håller på att gå under lågsäsong ibland flyttas till ett framträdande område för visning i ett försök att sälja objekt innan de måste förvaras åtskilt till nästa år. Äldre ljud-och bildutrustning som CD eller programvaror kan flyttas till framsidan av frysdiskar och hyllor, som arbetar med teorin att roterande produkter till en mer framträdande område kommer att göra det möjligt att sälja enheter innan de blir för gamla eller föråldrade .

Processen för lagerrotation är en enkel marknadsföringsstrategi som ofta kan hjälpa till att minimera förlust till återförsäljaren och till tillverkaren. Däremot fungerar det inte i varje fall. Objekt som säsongsbetonade eller ansågs GRILLER kan misslyckas med att flytta även om väl synliga och erbjuds till en rabatt. Dessutom kunniga konsumenter är bekanta med begreppet lagerrotation och kommer ofta att nå för en vara som finns nära baksidan av hyllan, bortsett från produkter som visas mot fronten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.