Vad är kapitel 7?

Kapitel 7 är den vanligaste typen av konkurs som tillämpas i USA, där tillgångar en individ eller företag likvideras för att betala av en del av vad de är skyldiga, och många typer av skulder har eliminerats. Kapitel 7 är ofta som en "rak konkurs" i motsats till kapitel 13 eller skuldsanering konkurs.

När en enstaka filer för kapitel 7 konkurs, han får behålla viss egendom. Dessa gränser är beroende av staten i vilket konkurs deklareras, men i allmänhet, mest värdefulla ägodelar påstås eller auktioneras att återbetala en del av skulden. En förvaltare tar hand om kapitel 7 konkurs, och när alla godtagbara tillgångar har likviderats och fordringsägare har revansch något för deras förluster, får den enskilde ansöka om ett kapitel 7 ansvarsfrihet, vilket eliminerar en stor skuld och inte tillåter fordringsägare att fortsätta försöken att samla in.

Ett antal typer av skulder inte är berättigade till ett kapitel 7 ansvarsfrihet. Dessa inkluderar skatterelaterade skulder, underhållsbidrag eller underhållsbidrag, många domstol beordrade böter, studielån och skulder i någon form av bedräglig affärstransaktioner, bland annat. I vissa fall kan studielån fullgöras genom ett kapitel 7 konkurs, men bara om gäldenären kan visa att hon skulle lida orimliga konsekvenser om dessa lån inte beviljades.

På senare tid har domstolarna börjat mer strikt tillämpa reglerna om vem som är och inte är berättigad till ett kapitel 7 konkurs, vilket leder till många fler människor som har sin begäran om en kapitel 7 förnekas som missbruk. Ett kapitel 7 konkurs betraktas som missbruk om gäldenären kan göra rimliga betalningar på sina lån under en period på fem år-även kallad behovsprövning, undersöka om en gäldenär kan betala minst 100 dollar (USD) per månad för fem år. Om en ansökan visar sig vara missbruk, finns det små mängder och för gäldenären utan att ansöka om ett kapitel 13 konkurs, att hon justerade skulder.

En gäldenär kan också ha hans begäran om ett kapitel 7 nekad om han har förklarat kapitel 7 konkurs under de senaste åtta åren, eller om han har förklarat kapitel 13 konkurs under de senaste åtta åren och har inte betalat minst 70% av sina skulder. Alla som försöker lura domstolen genom att flytta eller gömma tillgångar kommer också att nekas ansvarsfrihet, liksom personer som gör några falska påståenden eller förfalska dokument.

Inlämning för kapitel 7 konkurs kvar på en persons rekord för tio år under vilken tid det kan allvarligt påverka kredit negativt. Alternativt, i vissa situationer, har undanröjandet av överväldigande skuld en tillräckligt stor positiv effekt att nettoresultatet är ett kreditbetyg öka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.