Vad är ett presentkort?

Om du vill få en present till någon men vet inte riktigt vad man ska välja kan du överväga ett presentkort. I likhet med ett presentkort, liknar presentkort ett kreditkort. En magnetremsan på baksidan loggar belopp som betalats för att köpa presentkort som mottagaren kan använda när han eller hon väljer.

Så gott som alla större butiker kort fråga gåva för att fråga. Kortet måste användas i butiken där den köptes eller om butiken är en del av en kedja, kommer varje försäljningsställe lösa in presentkortet. Vanligtvis finns det ingen sista giltighetsdag och de pengar som inte bör användas på en gång. Om köpet är mindre än det belopp av kortet, en balans som krediter är. Innehavaren av kortet inte behöver hålla reda, som en snabb genomsökning av magnetremsan på registret kommer att avslöja balans.

Hur ofta ska vi använda våra kreditkort veta räkningarna kommer senare? Ett presentkort känns som ett kreditkort som du aldrig behöver betala! Detta gör det roligt att ta emot och också att spendera. Ett presentkort ger också mottagaren att göra sina egna inköp, att få sig exakt vad de behöver eller vill ha mest.

Många typer av företag, inklusive skönhet butiker och spa, även utfärda presentkort. Kanske någon du känner kan använda en makeover eller en liten välbefinnande. Ett presentkort kan bjuda in någon för att behandla sig själv med något som hon aldrig skulle göra för sig själv, eller skulle skjuta upp på obestämd tid.

Med folkets kärleksaffär har med kreditkort, ett presentkort av någon valör är säker på att uppskattas. Det kan också passa bra i en kort, och vissa företag kommer även placera presentkort i en liten elegant låda och slå in dem med ett band. Benämningen finns också med på ett sätt så att mottagaren vet hur generösa givaren har.

Även om varje enskild butik har sin egen politik, normalt ett presentkort kan inte bytas mot kontanter. Värdet av en returnerad post som var köpt med ett presentkort läggs tillbaka till kortet. Om inköp lämnar ett saldo på mindre än US $ 5,00 kvar på presentkortet, kan innehavaren få byta tillbaka, om så krävs, för att stänga kortet. Reglerna för dessa fina poäng efter beslut av emittenten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.