Vad är ett heltidsjobb?

ett heltidsjobb är ett jobb där en anställd arbetar så många juridiska timmar, vanligtvis 40 i arbetsvecka, även om standarden varierar runt om i världen. Med ett heltidsjobb kommer ofta större ansvar, tillsammans med tillgång till förmåner som är avsedda för att hålla anställda friska och lyckliga. Vanligtvis kommer en platsannons ange om en ställning är full tid, eftersom antalet tillgängliga timmar i en position är en viktig fråga för många arbetssökande. Ett heltidsarbete kan också kallas heltid, eller heltidsekvivalenter.

En av de främsta fördelarna med ett heltidsjobb är att det ofta kommer med rutin förmåner som sjukvård, semester, sjukersättning, och inbetalningar till pensionsfonder. Dessutom finns det möjlighet att övertidsersättning i de flesta heltidsjobb, eftersom de anställda redan arbetar den högsta tillåtna timmar. Är dock den andra sidan av detta mynt som heltidsjobb kan vara mycket krävande, och timmarna är vanligtvis strikta och stela. Som en följd av detta måste de anställda vara fast besluten att deras arbete.

Ofta är en heltidstjänst en av flera myndigheter, eftersom företaget är villiga att investera utbildning och energi på någon som arbetar full timmar. Det är möjligt att arbeta en väg upp till en heltid ställning i ett företag, som ofta sker när människor börjar som deltidsanställda eller temps. När den anställde kan visa att han eller hon är en värdefull tillgång, en begäran om mer timmar är mer förhandlingsbart.

Ersättning för ett heltidsjobb kan erbjudas i form av lön. En lön är en uppsättning ersättning, i stället för en timlön. Den har fördelen av att vara pålitlig och stadig, men det kan vara till nackdel för arbetstagaren, eftersom han eller hon kan sluta arbeta mycket övertid, eftersom lönen avtal inte innehåller en särskild ersättning för extra timmar. Naturligtvis å andra sidan, får en anställd med samma lön när han eller hon arbetar mindre än 40 timmar, med vissa tjänstemän avlönades genom semester och sjuka tid också.

Om du ansöker om ett jobb som erbjuder dig full tid fördelar och timmar, ta tid att sitta ned och läsa igenom förmånspaketet noggrant. Den bästa tiden att förhandla om är när ett anbud har lämnats åt dig men du har inte accepterat det ännu. Du kan ha möjlighet att begära ytterligare en lön eller andra förmåner, särskilt om du söker på flera full erbjuder extrajobb som du kan använda för hävstångseffekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.