Vad är ett arbetsklimat?

Ett verk klimat är arbetsmiljö. Business klimat påverkar hur väl företagets mål har uppnåtts, eftersom maximal effektivitet, produktion och motivation är omöjligt när arbetet klimatet är dålig. Effektivt arbete klimat se till att anställda är tydliga om deras syfte i de större rike företaget och vet exakt vad som förväntas av dem. På så sätt kan företag fungerar bättre som helhet att uppfylla sina mål.

I ett fattigt arbetsklimat som en av ineffektiv kommunikation och ofokuserat tillsyn, produktiva mål kan bli oklar. Anställda kan sakna intresse eller motivation som troligen kommer att minska produktiviteten ytterligare. Även om de anställda är fortfarande produktiv, kan det vara bortkastade om de arbetar med uppgifter som inte passar in i avgörande företagets mål. På detta sätt är ett bra arbetsklimat en som stöds och förbättras genom effektiv förvaltning.

Business klimat som arbetar med de anställda att fastställa och uppnå tydliga mål kan vara mycket framgångsrik. Detta är en anledning till resultatstyrningen är så viktig för många företag idag. Ordinarie resultat recensioner kan bidra till att motivera de anställda att fortsätta att förbättra och påminna dem om exakt vilka uppgifter som förväntas av dem inom arbetsklimat. Incitament som höjer, erbjudanden och bonusar för jobb väl utfört motivera ytterligare anställda att fortsätta sina bästa insatser på arbetsplatsen.

Precis som vädret klimat påverkar människor som bor där, men detsamma kan sägas om ett arbetsklimat. Friska, kommunikativ arbetsmiljöer stödja en effektiv arbetskraft som är redo att engagera dagligen till sina tilldelade uppgifter att hålla företaget igång lönsamt. En dålig arbetsklimat, å andra sidan, inte stöder en stark, motiverat team miljö.

I slutändan kan positiva arbete klimat drastiskt minska genom personalomsättning genom att behålla fler anställda. Friska, glada medarbetare kan förmodas uppehålla sig i ett företag längre. Hög personalomsättning priser kan vara skadligt för ett företag för att alltför mycket tid och resurser kan behövas, som ett ständigt anställa och utbilda ny personal. Anställda i ett positivt arbetsklimat går ofta utöver deras arbetsbeskrivning att hjälpa företaget att utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.