Vad är ett ankare Store?

Anchor butikerna är större varuhus som används för att ge en viktig punkt av intresse för ett köpcentrum eller centrum. Ibland kallad en dra hyresgäst eller nyckel hyresgäst , ankaret butik är oftast en välkänd butikskedja som är populära bland konsumenterna. Närvaron av ett ankare butik kan locka konsumenter att besöka köpcentrum eller galleria, och fortsätta möjligt att handla på de mindre butikerna i komplexa efter att ha besökt ankaret butiken.

Idén om ett ankare butik är äldre köpcenter i mitten av det 20th århundradet. Före den tiden har infört begreppet köpcentrets vanligtvis ett nycklar eller hyresgäst som kan dra konsumenter att besöka centrum. Förväntningen var att mindre butiker i centrum skulle sälja varor och tjänster som ett komplement till men inte konkurrerar med de varor och tjänster som erbjuds av ankaret butiken. Som ett resultat, kan konsumenterna fullständig möjligen sina inköp utan att behöva spendera timmar reser från en stadsdel till en annan.

Med tillkomsten av köpcentrum under 1940 och 1950-talet, tanken på ankaret affären och dess värde till en shopping plats utökades. Istället för att införa ett ankare butik i lokalen började gallerior byggas med minst två ankare butiker. Med ett ankare hyresgäst i vardera änden av gallerian, skulle mindre återförsäljare ockupera skyltfönster som förband två ankare. En shopper får komma in i köpcentret vid ett ankare butik och sedan handla på de mindre butikerna och på väg till ankaret butiken på den andra änden av köpcentret.

avgång viktiga hyresgäster som ett ankare butik är ofta det första tecknet på nedgången för ett köpcentrum. Utan större affärer för att upprätthålla konsumenternas intresse, mindre butiker brukar börja söka butikslokalerna i andra gallerior eller center så snart som möjligt. När ankaret butikerna och de flesta mindre butiker har lämnat anläggningen, är det vanligen kallas en död galleria.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.