Vad är ett Joint Venture?

Ett gemensamt företag sker när två parter möts för att ta ett projekt. I ett joint venture, båda parter är lika investeras i projektet i form av pengar, tid och ansträngning att bygga vidare på den ursprungliga tanken. Medan joint ventures är i allmänhet små projekt, stora företag också använda denna metod i syfte att diversifiera. Ett gemensamt företag kan garantera framgång för mindre projekt för de som precis har börjat i näringslivet eller för etablerade företag. Eftersom kostnaderna för att starta nya projekt är generellt hög, ett joint venture kan både parterna att dela bördan av projektet, samt den resulterande vinsten.

Ett gemensamt företag är inte att ta lätt på. För en näringsidkare att inleda ett joint venture, han eller hon måste vara engagerade och villiga att arbeta samarbetsvilligt med den andra berörda parten. En person som deltar i ett gemensamt företag inte längre kan göra alla de beslut för verksamheten ensam. För att det är verkligen ett "joint venture", det måste vara 100% engagemang från båda sidor.

När avgöra om att inleda ett gemensamt företag, är det viktigt att se båda parter är en matcha med den planerade kundbas. I ett joint venture, skall vardera parten komplimang den andra i näringslivet. Ibland kan ett missförstånd eller en brist på kommunikation förstöra ett joint venture. Därför är det nödvändigt för båda parter att kunna kommunicera vad de kan erbjuda till projektet och vilka deras förväntningar.

Eftersom pengar är inblandade i ett gemensamt företag, är det nödvändigt att ha en strategisk plan på plats. Kort sagt måste båda parter vara inställd på att framtiden för partnerskap, snarare än bara omedelbar avkastning. Ytterst kort och lång sikt framgångar är båda viktiga. För att uppnå denna framgång, ärlighet, integritet och kommunikation i det gemensamma företaget är nödvändiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.