Vad är en rosa slip?

En rosa slip är en term som används för att identifiera olika typer av officiella dokument som anses vara permanent frågor av post. Den vanligaste typen av rosa slip i dag har att göra med handlingar som ger bevis på ägande, till exempel en bil titel. Däremot kan en rosa slip hänvisar också till en post i en disciplinära åtgärder på den del av en skola eller avbränning av anställning hos ett företag. Här är exempel på alla dessa tre former av rosa slip.

Det absolut vanligaste dokumenten som identifierats som rosa slips i dag avser med ett fordon titel. Som ett led i processen att sälja en bil, är det nödvändigt att göra klart ägandet. Detta sker genom att i meddelandet om bilen säljs en rosa färgad dokument som fastställer villkoren för överföring av äganderätten till en ny ägare och erkännandet att försäljningen har registrerats med lokala myndigheter. I USA är det inte ovanligt att titeln på ett fordon som betecknas som en rosa slip sedan många jurisdiktioner fortsätta att använda rosa papper för att ge den nya ägaren med en kopia av bevis på ägande.

Det finns dock en annan typ av rosa slip. Den här har att göra med vidareutbildning som förs på skolor och universitet. I denna ansökan är rosa glida ett dokument som används för att registrera alla typer av disciplinära åtgärder som institutet tar emot studenten. Den rosa slip definierar vilken typ av brott samt notera eventuella korrigerande åtgärder som vidtogs. I de flesta jurisdiktioner är det en rosa slip en permanent del av den pedagogiska registrera och är aldrig bort från den studerandes filer.

I år Tidigare var rosa slip en fruktad dokument som användes för att meddela de anställda att deras anställningstid sades upp. Denna praxis var särskilt vanligt i de dagar då de flesta arbetsgivare använt sig av en lön kuvert för att ge lön och löner till sina anställda. Tillsammans med rätt mängd av inkomster för den löneperiod, skulle personal eller ekonomiavdelningen ingår ett rosa papper som anmält den anställde att hans eller hennes tjänster inte längre behövs. Ibland har de rosa slip tyder inte på en permanent uppsägning. Några företag använde rosa slip att underrätta arbetstagaren om tillfälliga uppsägningar.

Även om inställningen avgör betydelsen av rosa slip tjänar dokument alltid är så påtagliga bevis för vissa åtgärder som vidtagits. Huruvida att ge en titel på ett fordon, spela in en disciplinåtgärd eller att ändra det nuvarande status för sysselsättning, en rosa slip alltid anger någon typ av händelse som har viss betydelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.