Vad är en publikan?

I modern engelska, är en publikan en innehavare av en krog, pub eller liknande anläggning. Men termen som ursprungligen avsågs en skatteindrivare i Romarriket, om du någonsin funderat över att det ofta talas om "publikaner" i Bibeln, sade publikaner faktiskt deltar i det romerska skattesystemet, inte glad taverna ägare. Roten latin för båda orden är samma, den kommer från Publicus , för "allmänheten. "

I den romerska eran, publikaner in skatter, tullar och andra intäkter från allmänheten som en del av ett kontrakt skattesystem. Snarare än att hantera skatteuppbörden själv utfärdade romerska statliga kontrakt till personer som skulle samla in offentliga inkomster i utbyte mot en sänkning av intäkterna. Vissa publikaner växte ganska välmående inom ramen för detta system, och av första århundradet e Kr, var många har kritiserat den roll som publikaner, som kunde ofta vara korrupta och giriga. Genom det andra århundradet CE, hade dessa publikaner stort sett försvann till förmån för andra system.

Begreppet "tullindrivaren" fortsatte att användas för att hänvisa till skatt samlare i olika delar av Europa fram till 18. Talet, då innebörden av en innehavare av en pub eller "pub" för kort började växa fram. Förutom att hantera en krog, kan en publikan driver också logi och tillhandahålla andra tjänster, till exempel avlönade kvinnliga sällskap genom ett nätverk av prostituerade. I modern mening, är den term som används uteslutande för att hänvisa till uppfödaren av en pub, vanligtvis i Storbritannien eller Irland.

I puben kultur Irland och Storbritannien, tullindrivaren är en viktig person. De flesta människor har en lokal pub som de ofta på ett regelbundet och publikaner ofta blir förtrogen med sina stamkunder. En bra tullindrivaren håller reda på föredrog drycker och de händelser i människors liv, ungefär som en bartender i USA. Publikaner första hand erbjuda ett sortiment av öl, även icke-alkoholhaltiga drycker och sprit är ofta erbjuds också, och vissa baslivsmedel kan även finnas tillgängligt.

Generellt sett är tullindrivaren ägaren eller chefen av en pub eller krog, medan personalen kan känna med ett antal olika titlar. En bra pub är en bekväm och vänlig plats med en angenäm tullindrivaren som gör upplevelsen njutbar för alla ställer upp. Det kan också vara en källa för lokala nyheter, samt en plats för att titta på sportevenemang eller att njuta av en favorit typ av öl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.