Vad är en nederländsk Auktion?

holländsk auktion kan syfta på två mycket olika processer som används i auktionen världen. Ursprungligen enligt en holländsk auktion specifikt till en typ av auktion som startar med ett högt pris som hela tiden tills objektet säljer. Detta är den motsatta processen att regelbundna auktioner, där ett objekt börjar till ett minimipris och anbudsgivare brottas över den genom att öka deras erbjudanden. I en holländsk auktion, erbjuder dock auktionsförrättaren objektet till ett visst pris och väntar på att någon ska komma överens. Om ingen gör det, så han sänker priset och frågar igen. Detta fortsätter tills en deltagare säger "ja" och därmed vinner objektet. Det finns inga striderna under poster i en holländsk auktion, den första personen att acceptera erbjudet pris vinner objektet.

En holländsk auktion är vanligt när objekt inte förväntas nå ett högt pris eller när något behöver säljas ganska snabbt. De flesta auktionister undan från nederländska auktioner, eftersom de tror det slutliga priset alltid är lägre än den skulle vara i en vanlig auktion. Den amerikanska tullen använder nederländska auktioner att göra sig av oinlösta objekt som lagrats i över ett år. Många poliser auktioner hålls också på detta sätt. Eftersom det främsta målet i båda fallen är att sälja dessa objekt snabbt för att göra plats för nya, den nedre en vinst är sekundära.

holländsk auktion kan också hänvisa till en typ av online-auktioner som har blivit populär under de senaste åren, särskilt i eBay. I dessa auktioner, finns flera identiskt lika produkter som erbjuds till försäljning gemensamt, och anbudsgivarna har möjlighet att köpa ett valfritt antal av dem, från en enda enhet på alla kombinationer de önskar. En online holländsk auktion ger säljaren möjlighet att lista de punkter som bara en gång i stället för att betala för flera inlägg. Om det finns fler objekt än anbudsgivarna, sedan de objekt säljs till lägsta möjliga pris. När det finns fler anbudsgivare än poster, sedan det senaste budet kommer att öka det ursprungliga priset på objektet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.