Vad är en hotelldirektör?

Termen hotellägaren utnyttjas för att identifiera en person som är inblandad i ägandet eller förvaltningen av ett hotell i en verkställande nivå. En hotellägare kan vara ägare av anläggningen, ordförande i styrelsen som driver hotellet, verkställande direktör för ett hotell plats eller kedja, eller chef för hotellet.

Beroende på hur begreppet tillämpas kommer ansvaret för en hotellägare varierar. När man hänvisar till ägaren, kommer en hotellägaren ansvarar för ta hand om alla frågor gemensamma för ägande av fastigheten samt redovisade yttersta ansvar för de skatter och korrekt efterlevnad av byggnormer och lokala lagar gällande driften av hotell. Verkställande direktören som bär titeln av hotellägaren kommer att övervaka en stor del av de säljfrämjande allmänna företagsklimatet aspekter av driften, samt vara ansvarig inför ägaren eller ägarna för lönsamhet för anläggningen. Hotellägaren som också är ordförande i styrelsen kommer att ge en linje för kommunikation till investerare och ägare på det aktuella läget på hotellet, medan hotellchef kommer att ge tillsyn av en mängd olika funktioner som påverkar den dagliga driften av hotellet .

När det gäller hotellkedjor kommer hotellägaren använder ofta en stab av chefer och arbetsledare att övervaka specifika uppgifter som rör driften av verksamheten. Så viktiga ansvar som PR, hotelltjänster, underhåll av bostäder, bokningar och marknadsföring kommer att tilldelas anställda chefer. Alla dessa chefer rapport till hotellägaren på en återkommande basis, vilket ger en löpande status för deras särskilda ansvarsområden.

Hoteliers av alla slag är avgörande för ett korrekt drift och underhåll av hotell och hotellkedjor. Från ägarna till hotellet chefer, är hotellägaren avser att se alla gäster är nöjda med den boende, kommer inte att ställa tillbaka nästa gång de reser till området, och kan räkna med att ge utmärkt ord i munnen på bekanta som söker boende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.