Vad är en gas skatt?

En gas skatt är en omsättningsskatt som tas ut på bränsle. Normalt gas skatterna tas ut på bränslen som används för transport, med bränslen avsedda för uppvärmning och jordbruk beskattas annorlunda, och till en mycket lägre takt. Det finns ett antal skäl för länderna skall få gas skatt på plats, och det är inte ovanligt att flera domstolarna att tillämpa gas skatter. Till exempel i USA, människor betalar en federal bränsleskatt förutom en stat bränsleskatt, med det sammanlagda beloppet av den skatt som varierar från stat, Kalifornien, New York och Hawaii har den högsta gas skatter.

Gas skatterna tas ut per gallon eller liter, beroende på vilka mätmetoder som används för att sälja bränslen inom en nation. Ibland kommer priset för ett bränsle att visas med de skatter som ingår, och i andra fall, utesluter det pris som de extra skatter. Detta kan vara en obehaglig överraskning för obetänksam konsumenter som kan vara förvånad om en hög räkning på pumpen, det lönar sig att titta på prisinformation noggrant innan pumpa för att bekräfta att man förstår hur mycket som faktiskt kommer att betalas per enhet, inklusive grundpriset och gas skatt.

Gas skatt insamlade medel används till en mängd olika saker. Ofta går de direkt till underhållet av infrastruktur och förbättring, betala för saker som banar vägar, hålla broarna i gott skick, och betala för en förlängning av vägar. Gas skatter kan också gå på ren fonder luft verkställighet och andra fonder med anknytning till bränslen, inklusive medel som främjar kollektivtrafiken, fordonssäkerhet, och så vidare.

Vissa nationer uttryckligen använder höga avgifter gas skatt för att avskräcka bränsle konsumtion. Målet är att pressa konsumenterna att köpa mer bränsleeffektiva fordon, eller till fullfölja alternativbränslefordon, genom att göra gas dyr. Konsumenternas efterfrågan driver också företag att konstruera fordon som är bränslesnåla eller som använder alternativa bränslen. Kontroll av efterfrågan kan också säkra bränsletillförseln, genom att hålla efterfrågan statisk.

När folk köper bränsle som är föremål för skatter utöver den normala omsättningsskatten, bör det finnas ett upplysningar om beloppet av den skatt och hur den tas ut. Många länder har regler som kräver bränsle återförsäljare att bryta ner gasen skatt för sina kunder, liksom. Med andra ord, i stället för att säga att bränsleskatt är X belopp måste alltid säga att bränsleskatter ingår Y belopp i den lokala skatter, Z belopp i regionala skatter, osv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.