Vad är en Vax Salon?

En vaxning salong är en typ av skönhetssalong som specialiserat sig på att ta bort kroppshår med olika typer av vax. Både män och kvinnor kan gå till en vaxning salong för att ta bort oönskat hår på ben, underarmar, bikinilinje och ansikte. En del män kan också vilja ta bort hår från deras bröst och rygg. Vaxning anses vara den mest effektiva typen av tillfälliga hårborttagning eftersom håret dras ut på rötter och behöver inte vaxas igen i sex till åtta veckor.

I en vaxning salong, det estetiker vanligen använder varmt vax för att ta bort hår. Vaxet är gjorda av paraffin och bivax blandat med ett harts för att göra det klibbiga och ett smörjmedel för att göra vaxet lossnar skalet lättare. Den estetiker sprider den uppvärmda vaxet ut på hår och hud, och sedan pressar ett tunt tyg över vax. Vaxet svalnar något och pinnar i håret och duk. Den estetiker sliter duken bort, vilket gör att vax och hår tillsammans med den.

Vissa vaxning salonger använder SÖTNING som en metod för hårborttagning. SÖTNING är en uråldrig teknik som har använts för hygien i Fjärran och Mellanöstern i århundraden. I stället för vax, använder denna teknik en tjock socker-baserade pasta för att ta bort hår. Den vaxning salongen estetiker gäller ett tunt lager av varm massa på hår och drar bort det med ett tunt eller papper trasa. En del människor tror SÖTNING är mindre smärtsamt än vaxning eftersom socker pasta bara fastnar i håret och inte huden.

Ta bort hår med vax kan dra blod, särskilt om det är första gången, och det kan en mycket intim förfarande för att människor blir vaxat på eller runt könsorganen. Av dessa skäl måste en hudterapeut på en vaxning salong uppfyller standard hygienrutiner, t. ex. bära skyddshandskar och ren vax. Vanligtvis en antiseptisk appliceras på huden före vaxning, och applikatorn pinnar och tunt trasor kan inte återanvändas. En rena engångsförpackningar eller tvättbara säte täcker bör också användas.

Vissa vaxning salong estheticians utbildas även i laser hårborttagning, en permanent typ av hårborttagning. I detta förfarande en liten laser är vajade över den oönskat hår. När lasern är aktiverad, brinner det i hårsäcken och dödar håret, förhindrar att den åter ökar. Laser hårborttagning i allmänhet måste göras flera gånger för att ta bort allt hår, och det är mycket dyrare än vaxning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.