Vad är en UPC symbol?

En UPC symbol är en serie av tjocka och tunna linjer stämplas på förpackningarna, läsbar av laser scanners. Vissa kan syfta på detta område som en streckkod. "UPC" står för Universal Product Code: ett standardiserat sätt att identifiera tillverkaren och specifik beskrivning av produkten. En UPC symbol ger olika återförsäljare att hålla reda på de produkter som de får från samma tillverkare och leverantörer. Varje tillverkare identifieras av de första fem numren skanning på UPC symbol, och den specifika produkt identifieras av nästa uppsättning av nummer. Ett särskilt nummer som kallas en "check-kod" läggas att hindra användningen av ett förfalskat UPC symbol. Även om en hacker upptäckte koder för tillverkaren och produkten måste den hemliga kontrollera kodnummer matcha exakt.

livsmedelsaffär industrin först presenterade UPC symbol på 1970-talet. Enligt legenden någonsin det första objektet skannas av en streckkodsläsare var en förpackning med tuggummi. Användningen av en UPC symbol och det datoriserade system för inventering av den representerar betydligt bättre hastighet i kassan köer och minskat behovet av individuell prissättning på produkter. Kunden har bara erkänt prissättning inslag i en UPC symbol, men affären chef gynnats av den inventering och tillverkare också. Beställningar kan bygga på det datoriserade resultat av försäljningen, inte tidskrävande fysiska inventarier.

Att använda en UPC symbol har fortsatt att växa i popularitet som andra återförsäljare att inse fördelarna med datoriserad inventering kontroll. Andra tjänster såsom program kund belöning kan också hanteras med hjälp av en UPC symbol. Tekniken bakom att skapa en streckkod kan nu erhållas genom oberoende leverantörer och nystartade företag. En egenutgivna författare, till exempel kan använda ett enkelt datorprogram för att generera en ordentlig UPC symbol för försäljning i en lokal bokhandel. Många återförsäljare nu kan erbjuda sina egna UPC symbol för specialiserade produkter som inte täcks av de nuvarande UPC-nummer.

Även om linjerna i en UPC symbol skannas av lasrar och läs gärna binär kod (lätta och mörka ersätter 0 och 1) kan det fortfarande finnas vissa vanliga siffror och bokstäver ingår. Dessa siffror används ofta som ett sekundärt medel för inmatning bör laser läsaren blir obrukbart. De är dock inte det exakta antalet som ingår i UPC kodning själv. Detta är ännu ett sätt att förhindra förfalskare från att lägga till en falsk UPC symbol för en stor rabatt. Lägga till eller ta bort rader från en UPC symbol kommer också att leda ett avslag, eftersom de nya siffrorna genereras kommer inte att matcha antalet kontrollera koden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.