Vad är en Tycoon?

En pamp, också känd som företag magnat eller Mogul är en mycket rik och mäktig person vars förmögenhet i första hand följer en viss bransch. Detta kan omfatta allt från olja till fastigheter för sjöfarten fartyg, med typiska exempel är Aristotelis Sokratis Onassis, en sjöfart Tycoon och Henry Ford, fordonsindustri Tycoon. En pamp blir vanligtvis känd i både ekonomiska och sociala kretsar, och många engagera sig i välgörenhet strävanden. De blir ofta ett känt namn.

Ordet pamp kommer från det japanska ordet taikun , vilket betyder "herre". Ordet har använts sedan mitten av 19. Talet, först skämtsamt att hänvisa till mäktiga i samhället, och slutligen att identifiera rika affärsmän. I Ryssland är en pamp som kallas "business oligarken", ett begrepp som avser de rika som har en betydande inverkan på politiska och egendom frågor. När den ryska upplagan av Forbes ger ut sin årliga lista över årets rikaste personer, de gör en särskild notering som anger namn på listan får sina tillgångar "samtidigt som inte innehar en statlig. "

Den mycket rika blir ofta kända för sina egenheter. Eftersom pengar slutar att vara ett objekt, blir det lättare att få tillgång lyx som andra bara drömmer om. Roman Abramovich, den ryska olje-magnat, har världens dyraste samling av lyxbåtar, däribland de största privata yacht någonsin byggts och med 2007. Paul Allen, en av grundarna av Microsoft, är en hängiven sci-fi-fan, och nyligen vann $ 14. 000. 000 kronor för att Seti institutet. Pengarna kommer att användas för att bygga en array radioteleskop för att söka efter utomjordiskt liv.

De flesta namnen på listan över världens rikaste människor tycoons. Detta inkluderar Bill Gates och Paul Allen (Microsoft), Ingvar Kamprad (IKEA), Liliane Bettencourt (L'Oreal), Walton familj (Wal-Mart), Stefan Persson (H M). Medan vissa av dessa människor äger också andra företag, de flesta av deras verksamhet bedrivs inom en viss bransch, oavsett om det är datorer eller kosmetika. Oprah, som gjort sin förmögenhet inom underhållning, kan också betraktas som en pamp. Även filmstjärnor och kändisar göra miljoner för sina filmer, har Oprah skapat sitt eget företag, Harpo Studios, och är ledande inom allt som rör TV och underhållning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.