Vad är en Tipping Point?

En deponering punkten är det ögonblick då något inte blir något bakslag och ostoppbar. Tipping poäng uppstå eftersom drivkraften bygger upp, ofta långsamt och tyst, tills en punkt när det är omöjligt att gå tillbaka till ett tidigare tillstånd. Konceptet för deponering punkten har diskuterats i ett flertal discipliner, bl. a. sociologi, ekonomi, och epidemiologi, och ett antal teorier har posited om tippning punkter och hur de fungerar.

"deponering punkten" i känslan av sociala trender blev en livlig intresse efter publiceringen av en bok av Malcolm Gladwell, en journalist som lånat begreppet deponering punkt från epidemiologi för att illustrera sin teori om deponering poäng. Gladwell tittar på en deponering punkt som ett ögonblick av "kritisk massa", när en trend, idé eller koncept blir en ångvält, och han har några mycket specifika teorier om hur en deponering punkt skapas.

Enligt till Gladwell, en liten händelse kan skapa en ringar på vattnet, under förutsättning att händelsen påverkar rätt person. Hans deponering punkten teori tyder på att vissa människor är avgjort mer inflytelserika i samhället, och att när dessa individer att anta en ny stil eller trend kan de snabbt utlösa en deponering punkt händelse. Till exempel, om ett par trendsättare i Paris börja använda ett visst märke päls kommer den stilen plockas upp av listiga anhängare av mode, och så småningom av allmänheten, vilket leder till en explosion i försäljningen för denna produkt.

Tipping poäng handlar inte bara om mode. De kan innebära ekonomiska trender, sociologiska händelser, eller till och med miljön. Lära sig identifiera dricks punkter är avgörande i marknadsföringen världen, där människor vill hålla koll på nya trender och idéer så att de kan rikta rätt marknad vid rätt tidpunkt med vissa produkter. Det kan också vara viktigt att regeringar, som möjligheten att identifiera en punkt utan återvändo skulle tillåta en regering för att stoppa en allvarlig situation innan det blir något bakslag.

radikala sociala rörelser ofta drivs av en deponering punkt som förenar de flesta av befolkningen i ett försök att skapa förändringar, som till exempel i många revolutionära kamp genom historien. Förödande miljömässiga tendenser omfattar även deponering poäng, som kan kretsa kring miljöpolitiken, vedertagen praxis i vissa branscher och allmänhetens uppfattning om miljön. Människor tenderar att röra sig och tänka kollektivt när nog människan har anammat ett koncept, vilket gör att uppnå en deponering punkt av avgörande betydelse för allt från att ta itu med rasism att förhindra en ekonomisk kollaps.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.