Vad är en Retail kassan?

En plats som säljer varor kallas en butik och i någon av dessa platser måste det finnas ett sätt att ta in pengar och ge ut förändring. De flesta av dessa butiker har kassaapparater och andra medel för att godta betalning. En person som driver ett av dessa register kallas detaljhandel kassa.

Ibland är en person som är anställd på en detaljhandelsanläggning att endast ett detaljhandeln kassa. Detta skulle innebära att jobbet skulle bestå av att hjälpa kunder vid försäljningsstället när de vill betala för sina varor och lämna butiken. I detta läge skulle kassörer behöver veta flera saker.

Grundläggande kunskaper ett detaljhandeln kassörska måste förvärva omfattar att veta hur man emot kontanter och ge lämpliga förändringar. Vissa kassaapparater lista den förändring som måste ges och andra beror på kassörskan att räkna ut från den totala emot. Eftersom det finns olika betalningsmedel kommer detaljhandeln kassören förmodligen också behöver veta protokoll för att ta emot checkar, hur du kör ATM /kredit-maskiner, och hur du ringer upp varje försäljning. Den sista kan vara en enkel sak att använda en enhet som är ansluten till det register som registrerar pris, eller det kan innebära inmatning pris manuellt. Varje kassa kan vara olika också, och kassörskan att behöva utbildning i drift information om det specifika registret.

Detaljhandeln kassa skulle dessutom vara ansvarig för att ta bort kassalådor från register vid uppsättning perioder. De kan ha för att få mer ändra eller ta kassalådan att en chef ska räknas. Register kan kräva stängning och öppning förfaranden också, som kassörer kommer att behöva veta så att de tryggt kan lämna sina station och inte lämna pengar exponeras.

En sak vissa kassapersonal vet hur man gör är att ta returer. I vissa butiker är det bara anställda i en viss nivå behörighet att göra detta, som kan skära ner på några former av anställd stöld. Andra butiker att alla kassörer att hantera en avkastning, så länge instruktionerna följs. Om detta inte är tillåtet, antingen en handledare skall utföra återvända, oftast med en särskild nyckel i förfarandet eller observera att återvända när den är i processen.

Många som har en detaljhandeln kassörska ställning också arbeta på golvet. Detta gäller särskilt på platser som klädbutiker. Personen kommer bara kassörskan när du gör en försäljning eller om affären blir plötsligt upptagen. När alla anställda måste utföra denna uppgift måste ledningen att utbilda dem, och ges ett större antal kassapersonal, mer oro anställd stöld kan uppstå. Skriv in förfarandena ofta används för återsändande till minska vissa typer av arbetstagarnas tillgång.

Även den dubbla funktionen av säljare /kassör kan vara ett mer underhållande jobb, kan det också vara något till nackdel för den anställde. Om människor har försäljningskvoter att träffas och rutinmässigt fastnar bakom ett register, kan de inte uppfyller sina kvoter, och kan anses vara nedslående anställda av ett företag. Skulle detta scenario regelbundet inträffar, loggning kassör timmar är ett bra sätt att visa företaget hur ofta en person som inte kunde agera på en försäljning kapacitet, även om folk lägger fram denna information bör göra det på ett respektfullt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.