Vad är en Q Betyg?

AQ poäng är ett mått på konsumenternas kännedom om ett visst varumärke, i kombination med konsumenternas svar på detta märke. För att ett varumärke för att få ett högt Q-poäng, människor måste både som ett varumärke och bekanta med den. I en relaterade begrepp som kallas den känslomässiga bindning Q värdering, forskare titta på genom hängivenhet människor demonstrera mot ett visst märke, titta på märkeslojalitet som en annan aspekt av samspelet mellan konsumenter och varumärken.

Detta koncept har utvecklats av en reklambyrå i New York 1963, en berusande era i dagarna av reklam. Q betyg var ett av många försök att göra branding mer vetenskapligt genom att skapa hårda och fasta mätningar som skulle kunna användas för att mäta konsumenternas reaktion på ett varumärke, tillsammans med pågående relationer med olika märken. Företag kommer till Q betyg genom att dela ut enkäter till ett brett spektrum av hushållen att samla in information, och Q betyg kan beräknas i förhållande till konsumenterna i allmänhet, eller i förhållande till en viss demografisk, såsom 18 till 25 år gamla åldersgrupp.

Det rör varumärken inte nödvändigtvis måste vara varumärken som de säljs i dagligvaruhandeln. Q betyg kan beräknas för enskilda som offentliga personer, tillsammans med TV-program, publikationer, filmer, sport, barn programmering, och döda kändisar. Tack vare den rikliga täckningen av många främsta varumärkena i nyheterna, en Q värdering kan fluktuera snabbt. En skådespelare kan ha ett högt Q-poäng på en dag, till exempel, och en låg en en vecka senare, eftersom en tabloid tidning tryckt rykten om henne.

Som en allmän regel, företag siktar på hög Q poäng , oavsett vad de marknadsför. Ett spannmål företag gillar att veta att människor är bekanta med sitt varumärke och de har stor respekt för den, till exempel, precis som en tv-nät är mer sannolikt att hålla en utställning på luften om det tar emot en hög Q poäng. Q betyg beräknas också när företag fattar beslut som att hitta en ny person att godkänna en produkt, eller när ett nytt varumärke släpps.

Den känslomässiga bindning Q värderingar kan ibland vara lite paradoxalt jämfört med en vanlig Q poäng. Människor kan ha en hög grad av engagemang för en relativt obskyra TV-program, till exempel, i vilket fall betyg och regelbundna Q värdering kan vara mycket liten. I dessa fall avbrutit visa kan åberopa vrede rasande fans som kan sträcka sig ner på nätet för att uttrycka sitt missnöje, vilket har skett i flera uppmärksammade fläkt kampanjer för mycket dunkla TV-serier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.