Vad är en Launch Party?

En lanseringsfest kastas av ett bolag för att fira frisläppandet av en ny produkt eller tjänst. Lanseringen parti har blivit förknippade med programvara och teknik på grund av den påkostade och kostsamma lanseringen man kastas från företag i Silicon Valley. Ett företag kommer att kasta en lanseringsfest att dra i potentiella nya kunder och öka allmänhetens exponering för deras varumärke, med en öppen bar, tillgodoses mat, och olika underhållare. De flesta lansera parter utgör en betydande investering för företaget, med vissa parter som kostar så mycket som 250. 000 amerikanska dollar (USD).

dot-com lanseringsfest som har kommit att symbolisera utarbeta branschen lanseringsfest uppstod i början av 1990-talet, när mjukvaruföretag höll små interna parter att fira förvärv av ett domännamn, en börsintroduktion, eller den framgångsrika release av ny programvara. Dessa parter utvidgas till att omfatta andra företag i databranschen, och blev ett utmärkt sätt att nätverka, utbyta idéer och ibland personal.

I slutet av 1990-talet tog lanseringsfest av, med vissa städer som San Francisco värd uppemot 20 sådana partier en vecka i utrymmen som sträcker sig från exklusiva platser till hyrda kongresshallar. När fler företag börjat kasta lansera parterna, trycket har en catchy gimmick eller rita ökat och de flesta företag samråd med part planerar företagen för deras dyra soaréer. Många företag hoppas också att använda lanseringsfest för nya anställningssituationer, projektering en kraftfull, trendig image av företaget till potentiella nya medarbetare.

Åtminstone har en lanseringsfest freebies för gäster som märkeskläder eller säckar, medan vissa exklusiva lansering parterna kommer att ha gåva påsar fyllda med dyra märkesvaror. Lanseringen partiet också hög kvalitet tillgodoses mat och dryck och underhållning. Cirkusartister, kända musiker och allt däremellan återfinns på en lanseringsfest, eftersom företag kämpar för att differentiera sig från konkurrenterna.

Med den ökande populariteten kom en öka i storlek, och de flesta starta parterna inte fungera som ett nätverk plats längre. Kritiker av lanseringsfest har framhållits att det är en dyr och föråldrad ritual, med många gäster helt enkelt krascha festen på jakt efter mat och dryck. Målet med märkesreklam är inte ofta i och med vissa företag att vara känd för sin lansering partier, snarare än deras varumärke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.