Vad är en Jack mormon?

Jack mormon är en beskrivande term som många betraktar som slang. Det kan vara ett förvirrande begrepp att definiera eller förstå eftersom dess definition har utvecklats sedan den först användes. Inledningsvis skrev Thomas Coke Sharp det som Jack-mormon. Sharp var redaktör för Warszawa Signal tidningen, och han var starkt emot mormon ideologi. Han använde först denna beskrivning i 1846, och innebar det som en nedsättande term för dem som inte var mormon, men var vänliga att mormonerna. Det finns vissa alternativ förklaring till ursprunget av Jack mormon som erbjuds av dem som studerar Sista Dagars Heliga (LDS) från ett historiskt perspektiv.

Under lång tid stod Sharp: s definition, och en Jack mormon kan definieras som en icke-mormon som sympatiserar med de åsikter som LDS eller vän med medlemmar i LDS församlingar. Det var inte alltid nedsättande, och är ofta politiska likheter. Många demokrater i synnerhet i början 20th century, kände behandling av mormoner var orättvist och LDS kyrkan består av flera ledamöter som skulle ha identifierats som demokrat i ideologi. Således en Jack mormon skulle vara en som delade sympatier med mormoner och liknande politiska åsikter. Intressant parti sammanslutning i USA nu lutar sig mot Republikanism och en Jack mormon definieras så här i dag skulle sannolikt en republikan.

började dock definitionen av Jack mormon till förändring och inte håller sig till Sharp ursprungliga beskrivning . Stället i mitten 20th Century och senare blev termen används för att beskriva människor som nominella medlemmar i LDS kyrkan men deltog i det mycket lite. Dessa människor tenderar att gilla den Mormonkyrkan och stannade vänliga till sina medlemmar. De vanligtvis går inte tjänster och de kan likna dessa personer i andra kristna sekter som endast utövar sin religion på stora helger som jul och påsk.

En annan definition av Jack mormon kan användas av LDS medlemmar att diskutera dessa mormoner som avviker från den traditionella beteende föreskrifterna i kyrkan. Döpt mormoner som sysslar med sex före äktenskapet, eller dricker alkohol kan anses Jack mormoner. Detta liknar idén om cafeteria katolska, där de döpta i den katolska kyrkan har en tendens att välja och vraka idéer katolicism att de tycker om och överge dem som de inte. Cafeteria katoliker som Jack mormoner kan engagera sig i sex före äktenskapet, gå i kyrkan sällan, och ignorera andra kyrkliga läror.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.