Vad är en Drive-In?

En drive-in "är en funktion som tillåter kunder att använda sina tjänster och samtidigt kvar i sina fordon. Ett välkänt exempel på en drive-in är det drive-in biograf, en världsomspännande kult institution, men drive-ins ta andra former, liksom, allt från restauranger till apotek. Tanken bakom en drive-in är att det är mer bekvämt för stamgäster, som kan vara villiga att betala ett högre pris för den lätthet att använda en drive-in.

Den första drive-in teatern i New Jersey 1933, och det visade sig vara en stor hit. I en drive-in teater, är filmer projiceras på en storbildsskärm som sitter i ena änden av ett fält eller parkeringsplats. Beskyddare till drive-in-riktad är att särskilda parkeringsplatser där de bosätter sig i att titta på showen. Eftersom många människor associerar drive-in biografer med flera decennier i mitten av 20th Century, många drive-in biografer dra nytta av den nostalgi faktorn genom att visa klassiska filmer, och en del kan erbjuda kringströvande koncessioner står och andra tjänster för att göra beskyddare ännu bekvämare .

Vid en drive-in livsmedelsanläggning, människor park i ett mycket och restaurang personal kommer till dem att ta order. På 1950-talet framför allt fick mat drive-ins ganska nyckfull, med personal som flyger förbi på rullskridskor och klippning brickor till bilens fönster. I en relaterade koncept, drive-through, beskyddare köra upp till en pickup fönster för att beställa mat för att gå.

Drive-in-bank är också vanligt i vissa regioner i världen, med många banker använder kapsel rörledningar , även känd som pneumatiska rör, för att skicka meddelanden och medel mellan förare och rösträknare. Vissa apotek och andra butiker erbjuder också drive-in service för låntagare som inte känner sig som att gå in.

storhetstid the Drive-In var troligen på 1950-talet, då bilägandet bland vanliga människor ökat radikalt, och gas var fortfarande mycket billig, skapa en värld där människor uppmanades att köra och njuta av vägar . Drive-in-anläggningarna var mycket vanligt i mitten av 20th Century, även om de har varit på upphällningen sedan. Moderna anläggningar kan ge företaget särskilda förmåner till sina kunder eller referens 1950-talet i hopp om att förmå människor som känner sig lite nostalgisk stanna vid drive-in att göra sin verksamhet.

Eftersom en drive-in kräver mer personal och infrastruktur än en anläggning med en traditionell walk-up disk, kostnaden för produkterna på en drive-in kan vara lite dyrare att kompensera. Vissa konsumenter tycker att läggas kostnader är värt det, för med hjälp av en drive-in sparar tid. Andra konsumenter njuta helt enkelt nyhet att använda en drive-in, som att hitta något lustfyllt i väntade på av uppmärksam personal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.