Vad är en Dricks?

En gratifikation är en liten penning gåva som en tjänst arbetstagare i bekräftelse på hans eller hennes tjänst. Många hänvisar till en gratifikation som en spets, i synnerhet i förhållande till arbetstagare livsmedelshantering. Gratifikationer visa tacksamhet och uppskattning hos kunden, belöna den anställde för hårda arbete och också säkerställa god service i framtiden. Normalt är mängden en gratifikation en procentandel av de totala betalt för tjänster, denna procentsats varierar beroende på kvaliteten på tjänsterna och industrin.

Mat servicepersonal och personer som tillhandahåller personliga tjänster såsom hårklippning, manikyr, massage och andra kroppsvård erbjuds ofta gratifikationer. Man kan också erbjuda ett tips till någon som bär bagage eller varor, eller till någon som tar hand om ett barn. Inom vissa branscher, tips är en viktig del av det totala löner, med personalen aktivt stödja sig på konventionen av deponering för god service. I dessa branscher är inte spets betraktas som en allvarlig överträdelse av etikettsregler.

I vissa delar av världen, är drickspengar som faktiskt byggs in räkningar och taggar. I Europa, till exempel, kan en proposition vara märkta "service compris", vilket innebär att en spets redan har tagits med. Om gästerna vill tipsa utöver detta, de säkerligen kan göra så, även om den inte krävs eller förväntas. På andra områden dricks vanligen inte inbyggd i en proposition, om en part är mycket stor, en restaurang kan indikera att en serviceavgift kommer att ingå för parterna över en viss storlek.

I mat tjänst, en gratifikation ligger i regel mellan 15-20% av notan efter skatt. I andra branscher får en gratifikation vara mycket mindre, eller det kan omfatta andra former av ersättning såsom gåvor. Om du har en långsiktig relation med en tatuering artist, frisör, eller massageterapeut, till exempel, kan du erbjuda en årlig gåva under semesterperioden för att visa uppskattning för din operatör.

Även om en gratifikation är en slags sak att erbjuda, är det inte alls är skyldig. Vissa företagare lita tyvärr tips för att kompensera för låga löner, det är inte ert fel som kund, och du ska inte känna sig tvungen att spetsen. Som en service arbetstagare, tänk på att du vanligtvis förväntas anspråk tips om skatt pappersarbete, trots att få människor att göra det. Inom vissa branscher, en bas deponering ränta kommer att beräknas med hjälp av den mängd varor du sålde det året, och du måste göra anspråk på detta som ett minimum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.