Vad är en Cafeteria Plan?

En cafeteria plan är en anställda plan som tillåter anställda att välja från en lista med alternativ, ungefär som de kan välja från en cafeteria meny. Det finns några distinkta fördelar med kafé planer för både arbetstagare och arbetsgivare, särskilt för små företag. Om du arbetar för ett företag som erbjuder en kafeteria plan, kolla dina alternativ försiktigt och inte rädd för att be om hjälp att se till att du väljer de förmåner du behöver.

Några vanliga införanden på menyn på en servering plan: kontanter, sjukförsäkring, barnomsorg bistånd, livförsäkring, betalningar till pension konton, adoption hjälp, betald semester, och hjälp med vård av skadade eller handikappade familjemedlemmar. Beroende på en anställds personliga behov, kan han eller hon kan välja mellan dessa alternativ för att bygga den perfekta förmåner. Till exempel, en ung kvinna som planerar att skaffa barn inom en snar framtid kan välja att lägga betalningar mot betald mammaledighet, sjukförsäkring och barnomsorg.

Ett företag som finansierar sin cafeteria plan genom att återbetalning konton som anställda betalar in till förmåner. Anställda kan bestämma hur mycket de vill betala, detta belopp är oftast begränsad av årsinkomst och restriktioner från arbetsgivaren. De pengar som betalas in till en ersättning konto före skatt, vilket innebär att arbetstagare och arbetsgivare inte beskattas på det på samma sätt som de beskattas för löner. Detta kan öka netto ta hem betala för de anställda genom att minska inkomstskatten, och det hjälper arbetsgivarna genom att sänka löneskatter.

Eftersom en cafeteria plan minskar det skattebelopp som skall betalas, vissa människor kallar det för en "skatt gynnade förmånsbestämd plan. " Det finns andra skattemässiga gynnade förmåner planer som företagen kan använda för att hjälpa sina anställda, trots en cafeteria plan är en bra utgångspunkt. Ur arbetsgivarnas synvinkel, tillåter ett företag att erbjuda fler fördelar eftersom det uppmuntrar skräddarsydda förmåner och anställda uppskattar flexibiliteten med sina fördelar, vilket i sin tur uppmuntrar dem att stanna trogna sitt moderbolag.

Varje gång du startar ett nytt jobb, bör du kontrollera om fördelarna planen, om det finns en. Anställda kan bli mycket komplexa, och de flesta företag har flera anställda som känner till alla detaljer av förmånen alternativ. Dessa anställda kan hjälpa dig använda dina förmåner klokt, och i fråga om ett kafé plan, kan de hjälpa dig välja det bästa alternativet för dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.