Vad är en Billboard?

Skyltarna är en mycket effektiv reklamstrategi. I USA ensam, annonsörerna spendera $ 5500000000 (USD) per år på denna typ av kommunikation-att lägga till mellan 5. 000 och 15. 000 nya skyltar i processen.

När placeras längs vägar, motorvägar och hårt trafikerade gator i centrum, skyltar användning kvick slagord och uppseendeväckande bilder för att fånga uppmärksamheten hos förarna. Eftersom en skylt som bara har några sekunder för att påverka, utforma annonser för denna typ av medier är en knepig uppgift. Det kan ofta ta månader för ett företag att skapa en skylt annons.

Skyltarna används över hela världen, men denna form av reklam först blev populära i USA under 1920-talet. Från 1925 till 1963 var Burma-Shave en av de mest framträdande skylt annonsörer. Detta företag har rönt stor uppmärksamhet genom att publicera snärtiga jinglar utsträckt över fyra eller fem olika skyltar. Löftet om en slutkläm på den slutliga skylten var en källa till underhållning för förare och företaget ofta hålls tävlingar uppmuntra kunderna att lämna sina egna Burma-Shave jinglar.

Idag Outdoor Advertising Association of America rapporterar att McDonald's, Anheuser-Busch, och Miller är top skylten annonsörer i USA. Även skyltar gång var allmänt används för att annonsera tobaksvaror, var detta förfarande förbjöds 1997. Det är dock stor skylt reklam används fortfarande av politiska kandidater, statliga myndigheter och samhälle ideella grupper.

Även reklamaffischer reklam är ett relativt enkelt koncept, har det skett en rad tekniska framsteg i processen som år har gått. Till exempel kommer en del designers skapa annonser som har en del av bilden hängande utanför skylten kanten. En del nyare anslagstavlor använder en teknik kallad tri-åtgärder rörelse för att skapa en skylt med tre separata delar, vilket resulterade i tre skyltar i ett. Det finns även digitala skyltar som är datoriserade att rotera en serie fortfarande reklam. Vissa företag även experimenterar med hjälp av interaktiva och holografisk skyltar.

Även skyltar är mycket populära bland annonsörer, har denna metod av reklam lockade sin beskärda del av kritik. Exempelvis har många miljögrupper ogillar skyltar eftersom de tror reklamen främjar en konsumentinriktad kulturen samtidigt som inkräktar på det naturliga landskapet. Vissa organisationer har klagat över att ett överskott av ointressant skyltar kan skada turismen insatser i större storstadsområden. Det har också studier som tyder på att skyltar skapa föraren distraktioner som kan leda till farliga trafikolyckor. Som svar på dessa klagomål, Hawaii, Alaska, Vermont och Maine har stiftat lagar som begränsar användningen av skylten reklam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.