Vad är en Avsluta intervju?

Avsluta intervjuer är frivilliga möten mellan en medlem av ett företags Human Resources (HR) avdelning och en arbetstagare som har avgått. Även om utträde intervjuer är fortfarande en traditionell metod, fler och fler företag i modern tid har dragit ifrån dem.

Målet med utgång intervjun är att ställa frågor som förmodligen skulle hjälpa företaget att förbättra det sätt som de gör affärer i synnerhet på området för arbetstagarnas tillfredsställelse. Skeptiker hävdar att dessa intervjuer är mer av ett skydd för att skydda företag från eventuella framtida stämningar. I sin tur om en tidigare anställd anser att företaget gjorde honom fel på något sätt, hans uttalanden under sitt utträde intervjun skulle kunna användas mot honom i rätten.

Karriär experter oense om hur effektivt ur intervjuer. En av de uppenbara fördelarna är att de faktiskt hjälper företag att göra förbättringar baserade på ärliga uppfattning om en anställds egen arbetslivserfarenhet. Andra experter hävdar att intervjuer som utförs under en person som faktiskt fortfarande arbetar för ett företag skulle vara mer uppriktig och i slutändan fördelaktigt. En tidigare anställd kan vara missnöjda, rädsla bränna broar eller helt enkelt inte bryr sig om företaget är tillräckligt för att ge giltig tankeväckande svar.

Några populära frågor ur intervjun: Vad tyckte du eller inte gillar med ditt jobb? Vilket är ditt främsta skäl till att låta? Har du några råd för att förbättra företagets? Var du nöjd med din chef? Skulle du överväga att arbeta för företaget igen i framtiden? Skulle du rekommendera som arbetar för företaget att din familj eller vänner? Var du någonsin diskriminerad eller trakasserad under arbetet på företaget?

Den ultimata beslut om att delta i en exit intervju är enbart baseras på beslutet av den avgående arbetstagaren. Det är dock rekommenderas vanligen att den anställde behålla sina svar allmänhet. Om en person upplever att de inte kommer att kunna dämpa kraftiga känslor eller blir arg under intervjun, då bör de nog förmedla som deltar i processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.