Vad är en Återköp?

Ett återköp är ett slags löfte om att många tillverkare och mäklare lägger till försäljning affärer. Genom att erbjuda ett återköp till en kund, en tillverkare eller mäklare lovar att köpa tillbaka vissa eller alla deras produkt inte visa sig vara lönsamt för kunden. Återköp är ofta tillämpas vid försäljning av varor.

Om en blomkruka säljare skulle sälja en kedja av butiker hem en leverans av terracotta krukor, att säljaren kan sockra affären med ett återköp. Genom återköp kommer hem butikskedjan kunna återlämna terrakotta krukor till säljaren i händelse av att de inte säljer bra. Återköp erbjudanden kan variera kraftigt. Säljaren får medge att köpa tillbaka en viss procent av varorna. Alternativt kan säljaren gå med på att ta tillbaka alla varor. Kan dock säljaren bara betala kunden en procentsats av vad som ursprungligen betalats för varorna.

Återköp är vanligare i vissa branscher än andra. Till exempel, i vissa strata av beklädnads-och smycken, är återköp tillsätts ofta i försäljningsavtal. Till exempel säger ett stort varuhus skulle beställa 10. 000 enheter av en blå plast armband med en av butikens leverantörer. Detta säljaren kan erbjuda varuhuset ett återköp affär. De närmare detaljerna kring de köpa tillbaka mycket kommer att bero på kostnaden marginaler, förhållandet mellan köparen och säljaren, och försäljningen politik respektive part. Ofta, säljare inom modebranschen har relationer med lågpriskedjor som gärna köpa varor som har återköpts.

Ett återköp är också en term som gäller för aktiemarknaden. Oavsett om ett återköp sker på börsen eller i en affär, men begreppet har samma effekt. Ett lager återköp är en händelse då ett bolag återköp av aktier eller obligationer som har sålts. Därigenom antalet aktier droppar, öka möjligheten för varje enskild aktie som finns kvar på marknaden. Företag som väljer att köpa tillbaka sina aktier för ett stort antal skäl. Måste dock aktieägare i ett företag omröstning att godkänna ett återköp. Ett återköp på aktiemarknaden är också känt som ett företags återköp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.